159
(φωτ. αρχείου) | Intime

Σε κρίσιμη κατάσταση μαθητής που έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 07:46
(φωτ. αρχείου)
|Intime

Σε κρίσιμη κατάσταση μαθητής που έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2020, 07:46

Με ειδική πτήση αεροσκάφους, διασωληνομένος και συνοδεία γιατρού, μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο του Μονάχου, ένας 16χρονος από το Βαρικό Φλώρινας που έπαθε δηλητηρίαση μετά την κατανάλωση άγριων μανιταριών.

Ο νεαρός μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας μεταφέρθηκε το περασμένο Σάββατο από τον πατέρα του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας με έντονα σημάδια αδιαθεσίας.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών. Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με κάτοικο του Βαρικού Φλώρινας που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεαρός με τον πατέρα του και κάποιον φίλο τους από το χωριό, μάζεψαν άγρια μανιτάρια από το δάσος, τα οποία στη συνέχεια κατανάλωσαν.

Η μητέρα του, που το τελευταίο διάστημα ζει μόνιμα στη Γερμανία, ήταν αυτή που δρομολόγησε όλες τις ενέργειες ώστε να μεταφερθεί το παιδί της σε νοσοκομείο της γερμανικής πόλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...