177
Δάση και χαμηλή βλάστηση κατακαίουν οι πυρκαγιές που πλέον είναι δίπλα στις κατοικίες | AAP Image/Shane Chalker/via REUTERS

Πύρινος εφιάλτης απειλεί το Σίδνεϊ – ανεξέλεγκτα τα μέτωπα γύρω από την πόλη

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 10:46
Δάση και χαμηλή βλάστηση κατακαίουν οι πυρκαγιές που πλέον είναι δίπλα στις κατοικίες
|AAP Image/Shane Chalker/via REUTERS

Πύρινος εφιάλτης απειλεί το Σίδνεϊ – ανεξέλεγκτα τα μέτωπα γύρω από την πόλη

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 10:46

Στα προάστια του Σίδνεϊ έχουν φτάσει οι δασικές πυρκαγιές που κατακαίνε εδώ και ημέρες την νοτιοανατολική Αυστραλία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Τουλάχιστον ένα μέτωπο κοντά στο Σίδνεϊ παραμένει εκτός ελέγχου ενώ ένα δεύτερο έχει περιοριστεί.

Σε όλη την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας μαίνονται πάνω από 70 μέτωπα, από τα οποία τα 50 είναι είτε εκτός ελέγχου είτε σε κατάσταση επείγοντος κινδύνου. Εκατοντάδες σχολεία είναι κλειστά, πάνω από 150 κατοικίες έχουν καταστραφεί, ενώ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Εικόνες από αέρος δείχνουν ένα δάσος με ευκαλύπτους να καίγεται περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο του Σίδνεϊ. Καίγεται επίσης έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Την κατάσταση δυσκολεύουν οι υψηλές θερμοκρασίες (στην Αυστραλία είναι τέλη της άνοιξης) και οι ισχυροί άνεμοι.

Η Πυροσβεστική χρησιμοποιεί τόνους κόκκινου επιβραδυντικού υγρού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις πέφτει στις κατοικίες προκαλώντας μια απόκοσμη εικόνα.

Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για κατοικίες που κάηκαν στην περιοχή των μετώπων κοντά στο Σίδνεϊ. Ωστόσο οι Αρχές καλούν τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή για «καταστροφικές πυρκαγιές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...