367
Φωτογραφία αρχείου από rapid tests του ΕΟΔΥ που πραγματοποιήθηκαν στην Απολλωνία της Σίφνου | Dimitrios Bouras /SOOC

Σε καθολικό lockdown ο Δήμος Σπάρτης και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 15:31
Φωτογραφία αρχείου από rapid tests του ΕΟΔΥ που πραγματοποιήθηκαν στην Απολλωνία της Σίφνου
|Dimitrios Bouras /SOOC

Σε καθολικό lockdown ο Δήμος Σπάρτης και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 15:31

Ο Δήμος Σπάρτης και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας μπαίνουν σε σκληρό lockdown από το πρωί της Πέμπτης και για τέσσερις ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σπάρτη φαίνεται πως διαγνώστηκαν πολλά κρούσματα με κορονοϊό στο νοσοκομείο της περιοχής, αλλά και σε δομή φιλοξενίας, ενώ έντονος λόγος γίνεται για πολλαπλά κρούσματα σε ηλικιωμένους.

Την Τρίτη είχε σημάνει συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, στη Νοσοκομειακή Μονάδα Σπάρτης, καθώς ανιχνεύτηκαν έξι υγειονομικοί θετικοί στην Covid-19.

Ετσι, από σήμερα, Τετάρτη, και για δύο ημέρες, αναστέλλονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα προγραμματισμένα χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων, πλην των επειγόντων περιστατικών, για τα οποία θα τηρούνται αυστηρά μέτρα.

Δεδομένων των αυξημένων θετικών rapid tests που έγιναν στην περιοχή από τον ΕΟΔΥ, έπειτα από σύσκεψη που έγινε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη, και έπειτα από εντολή του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό δραστηριότητας της Covid:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της ΠΕ Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως, με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

  • H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή, σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕΠΥΔ) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕΠΑΔ) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ΠΕ Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.
  • H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της ΠΕ Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίασή της την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 το πρωί μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 το πρωί.