229
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το «ΜSC Opera» συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του με προορισμό την Κέρκυρα |

Σε «καραντίνα» λόγω κορονοϊού το κρουαζιερόπλοιο «ΜSC Opera»!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 19:55
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το «ΜSC Opera» συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του με προορισμό την Κέρκυρα
|

Σε «καραντίνα» λόγω κορονοϊού το κρουαζιερόπλοιο «ΜSC Opera»!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2020, 19:55

Σε καραντίνα, λόγω κρούσματος κορονοϊού, τέθηκε το κρουαζιερόπλοιο «MSC Opera» που είναι προγραμματισμένο να φθάσει την Πέμπτη στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες (εδώ στο σχετικό δημοσίευμα της Sun), ο καπετάνιος του «MSC Opera» ενημέρωσε τους περίπου 2.000 επιβάτες (και τα μέλη του πληρώματος) ότι συνεπιβάτης τους, ο οποίος είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορονοϊό, οπότε θα πρέπει να παραμείνουν στους χώρους του πλοίου.

Πολλοί από τους επιβάτες είχαν ήδη βγει από το κρουαζιερόπλοιο –μετά τον ελλιμενισμό του στον Πειραιά– για εκδρομές σε τοποθεσίες της Αθήνας. Το μήνυμα που έλαβαν ήταν να επιστρέψουν άμεσα στο πλοίο μέχρι νεωτέρας.

«Καλούνται όλοι επιβάτες να παραμείνουν στο πλοίο, μέχρι να αποσαφηνιστεί το ζήτημα», ανέφερε στη σχετική ειδοποίηση ο κυβερνήτης του «MSC Opera».

Οπως έγινε γνωστό από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, υπήρξε ενημέρωση από τις υγειονομικές αρχές της Αυστρίας ότι επιβάτης αυστριακής καταγωγής, που ταξίδευε με το πλοίο την περασμένη εβδομάδα και αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Γένοβας, διαγνώστηκε με τον COVID-19.

Πρόκειται για άνδρα, ο οποίος αποβιβάστηκε από το κρουαζιερόπλοιο το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου και πλέον έχει επιστρέψει στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΜSC Cruises, το κρουαζιερόπλοιο πήρε άδεια από τις υγειονομικές αρχές της Ελλάδας να αποπλεύσει από τον Πειραιά, συνεχίζοντας το ταξίδι του για την Κέρκυρα.

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται, τέλος, πως μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος δεν υπάρχουν άτομα με συμπτώματα γρίπης ή κάτι ανάλογο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News