364
Τετάρτη 23 Μαΐου, πυρετώδεις εργασίες στο κτίριο που θα στεγάσει το Grand Hyatt Athens με στόχο να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες μέσα στο καλοκαίρι | REUTERS/Costas Baltas

Δεύτερη -και πιο λαμπερή- ζωή για τα «φαντάσματα» των ξενοδοχείων της Συγγρού

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 13:31
Τετάρτη 23 Μαΐου, πυρετώδεις εργασίες στο κτίριο που θα στεγάσει το Grand Hyatt Athens με στόχο να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες μέσα στο καλοκαίρι
|REUTERS/Costas Baltas

Δεύτερη -και πιο λαμπερή- ζωή για τα «φαντάσματα» των ξενοδοχείων της Συγγρού

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 13:31

Τα τελευταία χρόνια, από τον χειμώνα του 2013 όταν η Marriott κατέβασε τις ταμπέλες της από το Athens Ledra, η λεωφ. Συγγρού είχε ένα φάντασμα· μια ξενοδοχειακή επιχείρηση και έπειτα ένα κτίριο που είχαν μείνει ορφανά. Τελευταία, όμως, όποιος περάσει από αυτήν τη κεντρική λεωφόρο βλέπει γερανούς. Το ξενοδοχείο αναμένεται εντός των επόμενων μηνών να επαναλειτουργήσει υπό την επωνυμία μάλιστα Grand Hyatt Athens.

Πρόκειται για το πρώην Athens Ledra, που εξαγοράστηκε έναντι 33,05 εκατ. ευρώ σε πλειστηριασμό της Alpha Bank από σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η Henderson Park, η Hines και η Kokari Knossian Group, συμφερόντων Τίνας και Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, η οποία θα έχει και τη διαχείριση του συγκροτήματος στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Hyatt.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», το πέντε αστέρων ξενοδοχείο θα έχει 310 δωμάτια, μπαρ και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, εξωτερική πισίνα με θέα στην Ακρόπολη και μεγάλους συνεδριακούς χώρους, στοχεύει να ξεπεράσει την αίγλη που απολάμβανε παλαιότερα ως Ledra Marriott κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και να σταθεί με αξιώσεις δίπλα στο γειτονικό Intercontinental.

Τα έργα συνολικής αναμόρφωσης και αναβάθμισης του ξενοδοχείου βρίσκονται σε εξέλιξη από την «Ακτωρ» και για αυτά, συν τον εξοπλισμό του, αναμένεται να δαπανηθούν συνολικά περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ, που έχουν εν μέρει χρηματοδοτηθεί από τη Eurobank, αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Ηλίας Μπέλλος της «Καθημερινής». Η συμφωνία με την Grand Hyatt ανακοινώθηκε επίσημα από τον όμιλο Hyatt Hotels Corporation στο Σικάγο, την Τρίτη.

Η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου επισφραγίζει μια αναβάθμιση όλης της περιοχής της λεωφ. Συγγρού, η οποία εξάλλου είναι ο δρόμος που συνδέει όχι μόνο την παραλία με το Κέντρο αλλά και τα δύο κορυφαία πολιτιστικά ιδρύματα της πρωτεύουσας, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σε αυτά τα λίγα χιλιόμετρα αναπτύσσεται πλέον μια πολύ ανταγωνιστική αγορά ξενοδοχείων, ενδεικτικό της τουριστικής έκρηξης που βιώνει η Αθήνα

Ελάχιστα νοτιότερα επί της Συγγρού ανοίγει το Athenaeum Palace & Luxury Suites στο κτίριο που φιλοξενούσε μέχρι πέρυσι τα γραφεία της Attica Group, ενώ ακριβώς απέναντί του βρίσκεται το Athenaeum Grand Hotel. Στην ίδια λεωφόρο λίγο πιο κάτω στεγάζεται και το Athens Avenue. Χαμηλά στη λεωφόρο, στο παλαιό Metropolitan ανοίγει τις πύλες του ως Athens Marriot, σηματοδοτώντας την επιστροφή της εταιρείας στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...