206
National Enquirer: ένα κίτρινο στην όψη και κίτρινο στο περιεχόμενο ταμπλόιντ | REUTERS/Jeenah Moon

Σε πρακτορείο διανομής περιοδικών πουλήθηκε ο σκανδαλοθηρικός National Enquirer

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 14:18
National Enquirer: ένα κίτρινο στην όψη και κίτρινο στο περιεχόμενο ταμπλόιντ
|REUTERS/Jeenah Moon

Σε πρακτορείο διανομής περιοδικών πουλήθηκε ο σκανδαλοθηρικός National Enquirer

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 14:18

Στα χέρια ενός επιχειρηματία που κατέχει αλυσίδα σημείων πώλησης Τύπου σε αεροδρόμια κατέληξε ο National Enquirer, ένα από τα πλέον «κίτρινα» ταμπλόιντ στις ΗΠΑ.

Νέος ιδιοκτήτης των τίτλων της American Media Inc (AMI) είναι ο διανομέας Τζέιμς Κόεν, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε γύρω στα 100 εκατ. δολάρια.  Στο πακέτο περιλαμβάνονται η αμερικανική και η βρετανική έκδοση του Enquirer και τα έντυπα Globe και National Examiner.

Η AMI υποστηρίζει ότι τα έντυπα της αποφέρουν περί τα 30 εκατ. σε κέρδη τον χρόνο. Πάντως οι πωλήσεις του National Enquirer έχουν κάμψη τα τελευταία χρόνια που οφείλεται και στο Διαδίκτυο. Πέρυσι ήταν μόλις 265.000 φύλλα, έχοντας πτώση 18% σε ένα χρόνο.

Το ταμπλόιντ, που ιδρύθηκε το 1926, επικεντρώνεται σε κουτσομπολιό, σκάνδαλα διασημοτήτων και σε εγκλήματα.

Πριν από κάποιους μήνες έβαλε στο στόχαστρό του το αφεντικό της Amazon Τζεφ Μπέζος δημοσιεύοντας πικάντικες λεπτομέρειες για το διαζύγιό του.

Το ότι αφενός ο Μπέζος είναι σφοδρός πολέμιος του Τραμπ και αφετέρου ο πρόεδρος των ΗΠΑ διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον επικεφαλής της AMI έδωσε στην υπόθεση πολιτική διάσταση. Ο πρόεδρος της Amazon κατήγγειλε εκβιασμό από τη μεριά του ταμπλόιντ.

Πιο πρόσφατα δημοσιεύματα έφερναν την AMI να βάζει πωλητήριο στα έντυπά της, αλλά και τον Μπέζος έναν από τους πιθανούς αγοραστές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...