341
O καθηγητής βγαίνοντας από το δικαστήριο όπου ζήτησε και πήρε αναβολή | ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Σε αργία ο καθηγητής στο Μοσχάτο με απόφαση Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 15:33
O καθηγητής βγαίνοντας από το δικαστήριο όπου ζήτησε και πήρε αναβολή
|ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Σε αργία ο καθηγητής στο Μοσχάτο με απόφαση Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 15:33

Σε αργία τέθηκε με απόφαση και υπογραφή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ο 45χρονος καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών σε σχολείο στο Μοσχάτο.

Ο 45χρονος συνελήφθη (εδώ) έπειτα από καταγγελία γονέων 12χρονης μαθήτριας, σύμφωνα με την οποία ενώ η κόρη τους είχε μείνει μόνη της στην τάξη και μάζευε τα πράγματά της για να φύγει, εκείνος την πλησίασε και αφού άρχισε να τη χαϊδεύει στον λαιμό και την πλάτη, της ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της.

«Το παιδάκι ήταν μόνο του στην τάξη και του ζήτησε να ξαπλώσει στο θρανίο βγάζοντας την μπλούζα», ανέφερε μία από τις μαρτυρίες για το περιστατικό, ενώ άλλη μαθήτρια του σχολείου υποστήριξε πως η 12χρονη «έίχε μείνει μόνη της, τελευταία, στην τάξη με τον καθηγητή και τότε της είπε να καθίσει και να βγάλει την μπλούζα της».

Αμεση ήταν αντίδραση από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που κίνησε τη σχετική διαδικασία ώστε να υπογραφεί η πράξη θέσης σε αργία του 45χρονου από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης  σε βάρος του.

«Οι ψυχολόγοι μας θα επιληφθούν, εφόσον μας ζητηθεί», είπε σε δηλώσεις του στον Alpha ο δήμαρχος Μοσχάτου, Ανδρέας Ευθυμίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού της Κάντζας, ο 45χρονος εκπαιδευτικός συνήθιζε να κάνει σεξιστικά σχόλια στις μαθήτριές του, ενώ σε κάποιες από αυτές είχε στείλει και αιτήματα φιλίας σε Facebook και Instagram.

Σε βάρος του φέρεται να είχαν γίνει καταγγελίες και από άλλες μαθήτριες, με τον γυμνασιάρχη να τον επιπλήττει για τη συμπεριφορά του χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ, η δίκη του συλληφθέντος εκπαιδευτικού για κατάχρηση ανηλίκων και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους, αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του.

Ο 45χρονος  θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος.

«Με παρεξήγησαν. Δεν ξέρω τι συνέβη. Δεν έχω κάνει κάτι», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας όταν πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ.

Ο ίδιος αρνείται τα πάντα, ισχυριζόμενος ότι ποτέ δεν χάιδεψε τη μαθήτριά του ή της έκανε ανήθικες προτάσεις, όπως κατήγγειλε η 12χρονη και οι γονείς της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...