263
«Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες, θα τα φτιάχναμε…» φέρεται να έγραφε σε ένα από τα γραπτά μηνύματά του στις μικρές μαθήτριες ο κατηγορούμενος |

Σε αργία ο δάσκαλος για τη σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών Δημοτικού

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 16:20
«Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες, θα τα φτιάχναμε…» φέρεται να έγραφε σε ένα από τα γραπτά μηνύματά του στις μικρές μαθήτριες ο κατηγορούμενος
|

Σε αργία ο δάσκαλος για τη σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών Δημοτικού

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 16:20

Σε αργία τέθηκε, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, ο 48χρονος δάσκαλος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών Δημοτικού, μέσω μηνυμάτων που τους έστελνε.

Ο 48χρονος εκπαιδευτικός –πατέρας δύο ανήλικων παιδιών– δίδασκε σε σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, του απαγορεύτηκε να πλησιάζει τις μαθήτριες στα 500 μέτρα και να έχει οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία μαζί τους με κάθε μέσο.

Του επιβλήθηκε επίσης εγγύηση 5.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ΑΤ της περιοχής του.

Στην απολογία του ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Αυτό που έκανα», ισχυρίστηκε, «ήταν να απαντήσω στα μηνύματα της μαθήτριάς μου. Το κορίτσι μού έκανε παράπονα για ένα αγόρι, για το οποίο έτρεφε αισθήματα. Της έκανα κομπλιμέντα για να της τονώσω το ηθικό».

«Ηταν λάθος μου. Η επικοινωνία μου με τα κορίτσια δεν συνάδει με τη σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή. Δεν είχα σκοπό να παρενοχλήσω τα κορίτσια. Ζητώ συγγνώμη από τις ίδιες και τις οικογένειές τους», δήλωσε.

Η δίωξη που του ασκήθηκε αφορά το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, και το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπέγραψε την πράξη θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από καταγγελίες γονέων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...