303
Ο Κουφοντίνας σε έξοδό του από τη φυλακή | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παρέμβαση της Ξένης Δημητρίου για άδεια στον Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 22:42
Ο Κουφοντίνας σε έξοδό του από τη φυλακή
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παρέμβαση της Ξένης Δημητρίου για άδεια στον Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 22:42

Αναίρεση στο ομόφωνο βούλευμα 93 του Τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, για την απόρριψη του αιτήματος αδείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η εξέλιξη έχει σχέση με την εισαγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου.

Ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ -χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο προς το παρόν η ζωή του- επειδή παρουσίασαν προβλήματα αρρυθμίας οι ηλεκτρολύτες του οργανισμού του, μετά από την πολυήμερη απεργία πείνας που εξακολουθεί να τηρεί.

Το σκεπτικό της Εισαγγελέως Αρείου Πάγου

Μετά από αυτή την εξέλιξη η τύχη του αιτήματος του αρχιεκτελεστή της 17Ν, βρίσκεται στα χέρια των δικαστών του Αρείου Πάγου που θα κρίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα την αίτηση αναίρεσης της Ξένης Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται στο έγγραφο της για αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011 καθώς και μια πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Παράλληλα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναφέρει, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την περίπτωση Κουφοντίνα.

Επιπλέον προσθέτει, ότι εφόσον δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, δεν έπρεπε να εξετάσει τις ουσιαστικές προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τις 15 του μηνός είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου να κρίνει την υπόθεση, όμως το πρωί της Παρασκευής ο αντεισαγγελέας αυτός την ενημέρωσε ότι η γνώμη του είναι πως δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του αντεισαγγελέα, πέραν από τα νομικά θέματα, το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...