179
Το θεματικό πάρκο της Disney στο Ορλάντο της Φλόριντας | EPA/ERIK S. LESSER

Σε 28.000 απολύσεις από τα θεματικά πάρκα προχωρά η Disney λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 07:34
Το θεματικό πάρκο της Disney στο Ορλάντο της Φλόριντας
|EPA/ERIK S. LESSER

Σε 28.000 απολύσεις από τα θεματικά πάρκα προχωρά η Disney λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 07:34

Η διοίκηση της Walt Disney Co ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προχωρήσει στην απολύση 28.000 εργαζομένων στα θεματικά πάρκα της, κυρίως σε αυτά στις ΗΠΑ, καθώς υφίσταται βαρύ πλήγμα από την κατακόρυφη μείωση των επισκέψεων και του τζίρου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Περίπου τα δύο τρίτα των εργαζομένων της που πρόκειται να απολυθούν είναι μερικής απασχόλησης, διευκρίνισε η διεύθυνση της εταιρείας.

Τα θεματικά πάρκα της εταιρείας στη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο και το Παρίσι δεν επηρεάζονται από την απόφαση, σημείωσε το BBC.

Η απόφαση οφείλεται στον «παρατεταμένο αντίκτυπο» της πανδημίας στον κύκλο εργασιών και στην «αβεβαιότητα για τη διάρκεια» που θα έχει η υγειονομική και η συνεπακόλουθη οικονομική κρίση, εξήγησε ο όμιλος.

Η εταιρεία έχει ανοίξει ξανά όλα τα θεματικά πάρκα της, με μοναδική εξαίρεση την Disneyland στην Καλιφόρνια, λόγω περιορισμών από την πολιτεία. Ωστόσο, ισχύουν περιορισμοί για τον αριθμό των επισκεπτών που μπορούν να είναι ανά πάσα στιγμή μέσα σε αυτά.

Από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο, ο τζίρος του ομίλου σε ό,τι αφορά τα πάρκα και συναφείς χώρους μειώθηκε κατά 85% σε ετήσια βάση, στα 983 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...