245
Η νέα ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΚΑΤ (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Σε 24 ώρες θα επιδοθούν τα φύλλα πορείας στους ιδιώτες γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 11:51
Η νέα ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΚΑΤ (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Σε 24 ώρες θα επιδοθούν τα φύλλα πορείας στους ιδιώτες γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 11:51

Μέχρι το πρωί της Τρίτης θα έχουν επιδοθεί τα φύλλα πορείας και στους 206 ιδιώτες γιατρούς που επιστρατεύονται στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φύλλα πορείας θα έχουν επιδοθεί το αργότερο έως τις 7:00 το πρωί της Τρίτης.

Σε αυτά θα αναγράφονται η ημερομηνία, η ώρα και το νοσοκομείο όπου πρέπει να παρουσιαστούν οι γιατροί.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου, προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, ποινή φυλάκισης τρεις μήνες, ενώ κινείται παράλληλα η διαδικασία του αυτοφώρου.

Η επιστράτευση αφορά 206 γιατρούς με κριτήρια να είναι κάτω των 60 ετών και να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής.

Η διάρκεια της επίταξης είναι για χρονικό διάστημα ενός μήνα. Θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Τι λένε ΠΙΣ και ΙΣΑ

Θετικοί στο μέτρο είναι οι πρόεδροι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε ότι «τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας να πράξουμε το καθήκον μας χωρίς δεύτερη σκέψη και να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας, υπό την καθοδήγηση κι ευθύνη της πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, για να κερδίσουμε τη μάχη ζωής. Σε αυτό το εθνικό κάλεσμα δεν θα λείψει κανείς ιατρός. Είμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...