263
| INTIMEnews

Σαρηγιάννης: Πάμε για 25.000 κρούσματα την ημέρα τον Ιούλιο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 09:34
|INTIMEnews

Σαρηγιάννης: Πάμε για 25.000 κρούσματα την ημέρα τον Ιούλιο

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 09:34

Εκτίναξη των κρουσμάτων κορονοϊού ακόμα και στα 25.000 ημερησίως, μέχρι τις 15 Ιουλίου, «βλέπει» ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, οπότε και όπως είπε, αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, και ενώ τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

Ως πρώτο μέτρο συνέστησε τη χρήση μάσκας και να τεθεί ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.

«Εξάρσεις και υφέσεις του κορονοϊού θα υπάρξουν, τις περιμέναμε. Αυτό που δεν θέλουμε είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, όπου προς το παρόν υπάρχει μεν αύξηση, αλλά δεν υπάρχει πίεση», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Αυτό που μας σώζει αυτή τη στιγμή, είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων, καθώς επίσης η ύπαρξη των αντι-ιικών και των πρωτοκόλλων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Οσον αφορά τα εμβόλια, προέτρεψε τους άνω των 60 ετών να κάνουν τη δεύτερη αναμνηστική δόση, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής, μόλις το 17% εξ αυτών έχουν σπεύσει να την κάνουν.

Για τους 30-59 ετών που δεν έχουν προβλήματα υγείας, επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία για να πάνε να εμβολιαστούν, ενώ όσοι έχουν λάβει την τρίτη δόση και έχουν νοσήσει είναι σαν να έχουν κάνει την τέταρτη, δηλαδή τη δεύτερη αναμνηστική, και για αυτούς δεν συντρέχει λόγος να την κάνουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...