143
Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (στη μέση), ο αδελφός του και νέος υπουργός Αμυνας, Χαλίντ και ένας στρατιωτικός, στην Τζέντα, την Τρίτη | Saudi Press Agency/Handout via REUTERS

Σαουδική Αραβία: Τώρα και πρωθυπουργός ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 14:26
Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (στη μέση), ο αδελφός του και νέος υπουργός Αμυνας, Χαλίντ και ένας στρατιωτικός, στην Τζέντα, την Τρίτη
|Saudi Press Agency/Handout via REUTERS

Σαουδική Αραβία: Τώρα και πρωθυπουργός ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 14:26

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και de facto ηγέτης του βασιλείου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, διορίστηκε πρωθυπουργός της χώρας με βασιλικό διάταγμα που εκδόθηκε την Τρίτη.

Ο βασιλιάς Σαλμάν έδωσε την εντολή για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Παραδοσιακά, το πόστο του πρωθυπουργού της Σαουδικής Αραβίας ανήκε στον βασιλιά.

Ο 37χρονος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έχει διατελέσει αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Αμυνας στο παρελθόν. Από το 2017, θεωρείται ο ηγέτης του βασιλείου, λόγω ασθένειας του πατέρα του.

Ο πρώην υφυπουργός Αμυνας, Χαλίντ μπιν Σαλμάν, γιος του βασιλιά και μικρότερος αδελφός του Μοχάμεντ, αναβαθμίστηκε σε υπουργό Αμυνας.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν αλ Σαούντ παραμένει υπουργός Ενέργειας και ο πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ θα εξακολουθήσει να είναι επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας.

Τις θέσεις τους στο υπουργικό συμβούλιο διατήρησαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Μοχάμεντ αλ Τζαντάαναντ και ο υπουργός Επενδύσεων Χαλίντ αλ Φαλίχ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...