238
Ο ισπανός πρωθυπουργός και βουλευτές κρατούν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του κορονοϊού, την Πέμπτη | Mariscal/Pool via REUTERS

Σάντσεθ: «Η πυρκαγιά αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο», ενώ η Ισπανία κατέγραψε ακόμα 683 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 14:23
Ο ισπανός πρωθυπουργός και βουλευτές κρατούν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του κορονοϊού, την Πέμπτη
|Mariscal/Pool via REUTERS

Σάντσεθ: «Η πυρκαγιά αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο», ενώ η Ισπανία κατέγραψε ακόμα 683 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 14:23

Μικρή μείωση των θανάτων κατέγραψε η Ισπανία το τελευταίο 24ωρο με 683 νεκρούς έναντι 757 την προηγούμενη ημέρα.

Το σύνολο των νεκρών έφτασε έτσι τους 15.238. Η Ισπανία εξακολουθεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση των θανάτων από κορονοϊό παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία, όμως οι ΗΠΑ αναμένεται να την ξεπεράσουν σε λίγες ώρες, όταν θα ανακοινωθεί το νούμερο των νεκρών του τελευταίου 24ώρου στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από το ισπανικό υπουργείο Υγείας, το μεσημέρι της Πέμπτης, είναι 5.756, σε σύνολο 152.446.

Και στα κρούσματα, η Ισπανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ. Πάνω από 100.000 κρούσματα έχουν επίσης οι Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία.

Παρόλα αυτά, ο ισπανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος την Πέμπτη σε ομιλία του στη Βουλή.

«Η πυρκαγιά αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο… Αυτός ο πόλεμος κατά του ιού θα εξελιχθεί σε ολοκληρωτική νίκη», δήλωσε μπροστά στα σχεδόν κενά, λόγω των μέτρων προστασίας, έδρανα του ισπανικού κοινοβουλίου ο Πέδρο Σάντσεθ. Οι περί τους 300 παρόντες βουλευτές κλήθηκαν για να ψηφίσουν την παράταση για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 26 Απριλίου, των περιοριστικών μέτρων.

Η Ισπανία βρίσκεται κοντά στην έναρξη της υποχώρησης της επιδημίας, δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος επιδιώκει να ενώσει τις κατακερματισμένες πολιτικές δυνάμεις της χώρας του πίσω από ένα κοινό πρόγραμμα οικονομικής ανοικοδόμησης.

«Προτείνω ένα μεγάλο σύμφωνο για την οικονομική και κοινωνική ανοικοδόμηση της Ισπανίας, με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να βάλουν πλάτη» είπε ο Σάντσεθ στη Βουλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...