Σπουδαία είδηση για την βιομηχανία του τουρισμού, η ενεργοποίηση του πιστοποιητικού, είπε ο ισπανός πρωθυπουργός | Olivier Hoslet/Pool via REUTERS
Επικαιρότητα

Σάντσεθ: Από τις 7 Ιουνίου το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό στην Ισπανία

Ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του θα είναι έτοιμη για την πρόβα τζενεράλε, έξι ημέρες μετά την Ελλάδα και ότι η χρήση του θα αναστήσει τον διεθνή τουρισμό
Protagon Team

Μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό από την 1η Ιουνίου, ο ισπανός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του θα ακολουθήσει στις 7 Ιουνίου.

Το πιστοποιητικό θα τεθεί σε ισχύ για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την 1η Ιουλίου.

Ο Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι «πρόκειται για μία σπουδαία είδηση για την βιομηχανία του τουρισμού, που θα αποτελέσει την ενεργοποίηση του διεθνούς τουρισμού». Επισήμανε δε, ότι «το πράσινο πιστοποιητικό Covid δεν θα ευνοήσει μόνο τους τουριστικούς προορισμούς θάλασσας και ήλιου, αλλά και τον τουρισμό στο εσωτερικό της χώρας, ο οποίος παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις».

Τέλος, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ο ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Ισπανία από τις 7 Ιουνίου θα δέχεται ελεύθερα ταξιδιώτες από όλες τις χώρες του κόσμου, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των εμβολίων που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων. Για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες θα ισχύει το ίδιο μέτρο που εφαρμόζεται ως τώρα, δηλαδή θα πρέπει προηγουμένως να έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ηδη από τις 24 Μαΐου την Ισπανία επισκέπτονται ελεύθερα ταξιδιώτες από 10 χώρες: Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Κίνα και Ρουάντα.