338
Συνωστισμός στην πλατεία των Φηρών, το βράδυ του Σαββάτου |

Σαντορίνη: Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό – προβληματισμός για τις αφίξεις από Μύκονο-Πάρο

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2020, 12:00
Συνωστισμός στην πλατεία των Φηρών, το βράδυ του Σαββάτου
|

Σαντορίνη: Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό – προβληματισμός για τις αφίξεις από Μύκονο-Πάρο

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2020, 12:00

Δωρεάν μάσκες μίας χρήσης στην Οία από τη δημοτική αρχή και έλεγχοι και στο λιμάνι, αναμένεται να διατηρήσουν τη δραστηριότητα της νόσου στη Σαντορίνη σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα

Μετά τις αντιδράσεις για το πλάνο που προέβλεπε «λουκέτο» για τους τουρίστες στην Οία τις ώρες του ηλιοβασιλέματος, η δημοτική αρχή του νησιού αποφάσισε να διαχειριστεί διαφορετικά την κατάσταση, ώστε να παραμείνει το νησί Covid-free.

Ετσι, εγκρίθηκε κονδύλι 15.000 ευρώ για την αγορά χειρουργικών μασκών μίας χρήσης, που θα δίνονται δωρεάν στους τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται την Οία για τις ώρες του ηλιοβασιλέματος.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να μπει πλαφόν στον αριθμό των τουριστών στην Οία και όσοι φτάνουν νωρίς να μπορούν να απολαύσουν το μοναδικό αυτό φαινόμενο, ενώ οι υπόλοιποι να προωθούνται από την αστυνομία σε διαφορετικά, λιγότερο γνωστά σημεία, με την ίδια όμως θέα.

Ακόμα, προκειμένου η Σαντορίνη να παραμείνει με υποδειγματικά χαμηλή δραστηριότητα της νόσου, θα γίνει σύσταση για χρήση μάσκας και σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους, αλλά και σε όλους τους κλειστούς.

Η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας το πρωί της Κυριακής

Επίσης, στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται οι έλεγχοι και στις αφίξεις πλοίων, καθώς τις δύο τελευταίες ημέρες παρατηρούνται στο λιμάνι της Σαντορίνης εξαιρετικά αυξημένες ροές από Πάρο, Κρήτη και Μύκονο, κυρίως νέων σε ηλικία τουριστών.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι η αυξημένη κίνηση στην πλατεία των Φηρών με το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα, κάτι το οποίο αναμένεται να ελεγχθεί με αστυνομικούς ελέγχους και συστάσεις.

Συνωστισμός στην πλατεία των Φηρών το βράδυ του Σαββάτου

Πρωταρχικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προστασία των κατοίκων και των τουριστών, αλλά και η λήψη αυστηρών μέτρων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως αυτά που εφαρμόστηκαν για τη Μύκονο και άλλους προορισμούς.

Αν τα μέτρα εφαρμοστούν και η δραστηριότητα της νόσου παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ο τουρισμός στο νησί αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες, κάτι που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, αλλά και την καλή φήμη που έχει καταφέρει να συντηρήσει μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...