197
Ο Χριστός και ο «φίλος» του Ορλάντο στην ταινία «The First Temptation of Christ» | Netflix

Σάλος στη Βραζιλία με ταινία του Netflix που παρουσιάζει τον Χριστό ως ομοφυλόφιλο

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2019, 14:58
Ο Χριστός και ο «φίλος» του Ορλάντο στην ταινία «The First Temptation of Christ»
|Netflix

Σάλος στη Βραζιλία με ταινία του Netflix που παρουσιάζει τον Χριστό ως ομοφυλόφιλο

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2019, 14:58

Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμα τον Χριστό… φαντάρο όμως στην καινούργια μαύρη κωμωδία του Netflix με τίτλο «The First Temptation of Christ» (Ο Πρώτος Πειρασμός του Χριστού), ο Μεσσίας εμφανίζεται ως ομοφυλόφιλος, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Στη Βραζιλία, έχουν συλλεχθεί τουλάχιστον 1.600.000 υπογραφές πολιτών που απαιτούν από το Netflix να αποσύρει την ταινία από την πλατφόρμα του. Το συγκεκριμένο φιλμ είναι παραγωγή του Porta dos Fundos, ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια YouTube της χώρας.

Στην ταινία, ο Σωτήρας  επιστρέφει στο σπίτι του για να γιορτάσει τα τριακοστά του γενέθλια. Μαζί του ο «φίλος» του Ορλάντο, που καθ’ όλη τη διάρκεια αφήνει υπονοούμενα για την πραγματική σχέση που έχουν μεταξύ τους. Χριστιανικές οργανώσεις παγκοσμίως έχουν αποκαλέσει την ταινία βλάσφημη, ασεβή και χυδαία και ζητούν την καθαίρεσή της.

Ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρο, Εντουάρντο, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Είμαστε υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά αξίζει πραγματικά να επιτίθεται κανείς στην θρησκευτική πίστη του 86% του πληθυσμού»;

Από την πλευρά της, η Porta dos Fundos, την οποία ακολουθούν 16 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει αποκαλέσει την κριτική «τραγική» υποστηρίζοντας ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι βασικό συστατικό της Δημοκρατίας.

Το ίδιο και η κριτική, συμπληρώνουμε εμείς…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...