242
Εμβολιαστικό κέντρο που στήθηκε σε παγοδρόμιο έξω από το Βερολίνο | Kay Nietfeld/Pool via REUTERS/File Photo

Σάλος στη Γερμανία: Πολιτικοί και ιερείς εμβολιάζονταν εκτός προτεραιότητας

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 13:41
Εμβολιαστικό κέντρο που στήθηκε σε παγοδρόμιο έξω από το Βερολίνο
|Kay Nietfeld/Pool via REUTERS/File Photo

Σάλος στη Γερμανία: Πολιτικοί και ιερείς εμβολιάζονταν εκτός προτεραιότητας

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 13:41

Πολιτικοί σε κρατίδια, ιερείς, αστυνομικοί και πυροσβέστες εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού  εκτός σειράς προτεραιότητας αποκάλυψε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Σε τουλάχιστον εννέα ομόσπονδα κρατίδια πολλά άτομα εμβολιάστηκαν χωρίς να υπάρχει λόγος προτεραιότητας, επειδή, όπως επισημαίνεται, κάποιες δόσεις από το εμβόλιο είχαν περισσέψει και υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν.

Το εμβόλιο πρέπει να αραιωθεί πριν από την χορήγησή του και μπορεί να διατηρηθεί μόνο για λίγες ώρες. Εάν κάποιοι ακυρώσουν το ραντεβού τους, στο τέλος της ημέρας οι αντίστοιχες δόσεις περισσεύουν, αλλά δεν υπάρχει, όπως εξηγεί το dpa, κάποια κεντρική ρύθμιση για το θέμα.

Ενδεικτικά, στο Χάλε της Σαξονίας – Ανχαλτ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπερντ Βίγκαντ, κατεβλήθη προσπάθεια οι επιπλέον δόσεις να χορηγηθούν σε άλλα άτομα πρώτης προτεραιότητας. Οταν αυτό δεν επετεύχθη, μέσω κλήρωσης, επιλέχθηκαν κάποια άτομα, μεταξύ των οποίων και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε άλλη περίπτωση, ο περιφερειακός διοικητής του Ζααλεκράις, Χάρτμουτ Χαντσακ, δήλωσε ότι εμβολιάστηκε με τη μία δόση που περίσσεψε από κλινική που εμβολίαζε τους εργαζομένους της.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και στην Βαυαρία με δημάρχους και περιφερειακούς πολιτικούς, ενώ στο ‘Αουγκσμπουργκ εμβολιάστηκαν ο επίσκοπος της περιοχής και ένας ακόμη ιερέας, με την δικαιολογία ότι εργάζονται και ως πάστορες σε οίκους ευγηρίας.

Σε άλλες περιοχές, όπως στην Ρηνανία-Παλατινάτο και στην Σαξονία, οι πλεονάζουσες δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, ενώ στο Βερολίνο, η Γερουσία έχει αποφασίσει, όσες δόσεις περισσεύουν, να χορηγούνται στο προσωπικό των εμβολιαστικών κέντρων, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών. Στη Βρέμη εμβολιάζονται αντίστοιχα εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διασωστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...