820
Η φωτογραφία από το νέο εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα που δημοσίευσαν «Τα Νέα» προκαλούν νέες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό | «Τα Νέα»/SOOC

Σάλος με το νέο εξοχικό του Τσίπρα στο Σούνιο – κόστισε η ανακαίνιση 1 εκατ. ευρώ;

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 09:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/12/2020, 15:00
Η φωτογραφία από το νέο εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα που δημοσίευσαν «Τα Νέα» προκαλούν νέες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό
|«Τα Νέα»/SOOC

Σάλος με το νέο εξοχικό του Τσίπρα στο Σούνιο – κόστισε η ανακαίνιση 1 εκατ. ευρώ;

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 09:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/12/2020, 15:00

Σε πολιτικό ζήτημα αναδεικνύεται το θέμα του εξοχικού σπιτιού του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Σούνιο, καθώς μετά από μια σειρά από δημοσιεύματα και ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται «Τα Νέα» να δημοσιεύσουν και φωτογραφίες και παρασκήνια για το πώς αποκτήθηκε η επίμαχη βίλα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια επιμένουν ότι όλο αυτό είναι μια εκστρατεία αποπροσανατολισμού από τα σοβαρά που απασχολούν τη χώρα («απέναντι στους ανοιχτούς τάφους απαντούν με λασπολογία», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο Μega το πρωί της Τρίτης), αλλά σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται πολιτικά εκτεθειμένος καθώς οι αποκαλύψεις και τα ερωτήματα για το σπίτι πληθαίνουν, την ώρα που ο ίδιος επιμένει να συστήνεται ως άνθρωπος του λαού, λαϊκός αγωνιστής κλπ.

«Αλλο “είμαι λαϊκό παιδί και μένω στην Κυψέλη” και άλλο ”είμαι μεγαλοαστός και μένω στο Σούνιο”» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δίνοντας το πολιτικό στίγμα της υπόθεσης.

Σύμφωνα πάντως με τη στήλη «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου, η εξοχική κατοικία του κ. Τσίπρα είναι όντως διαφορετική από εκείνη στην οποία παραθέριζε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή —και στην οποία είχε αναφερθεί η εντελώς άστοχη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή. Μάλιστα το νέο σπίτι, δίπλα στη θάλασσα, ανακαινίστηκε όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, πρόσφατα από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόστος του όλου έργου να εκτιμάται σε 1 εκατ. ευρώ!

Γράφουν συγκεκριμένα «Τα Νέα»:

«Το σπίτι ανήκε σε έναν κ. Περόνε, Ιταλό την καταγωγή, και ήταν σε κακή κατάσταση – σχεδόν ερειπωμένο. Παρ’ όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης του είχε αποτιμήσει την αξία του στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο το είχε αξιολογήσει, τόσο ζητούσε για να το πουλήσει. Είχε αναρτήσει σχετική αγγελία στο ειδικό site spiti360.gr. Η αγγελία είχε λάβει αριθμό 598423, και σε αυτήν αναφερόταν ότι πρόκειται για μια κατοικία 120 τ.μ., σε οικόπεδο 1.000 τ.μ. με δύο επίπεδα, 8 δωμάτια, 4 κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια, δύο WC, μία κουζίνα. Η κατοικία φέρει ημερομηνία κατασκευής το 1980, αλλά η οικογένεια Τσίπρα φέρεται να δαπάνησε περί το 1 εκατομμύριο ευρώ για να το ανακατασκευάσει. Ως θέα αναφέρει – η αγγελία – τη θάλασσα, περικλείεται από πλήθος αιωνόβιων πεύκων, και η απόσταση της κατοικίας από τη θάλασσα ορίζεται σε… 5 μέτρα!

Η ανακαίνιση διήρκεσε περί τους έξι με οκτώ μήνες (μόλις προ διμήνου εγκαταστάθηκε η οικογένεια Τσίπρα, όπου και διαμένει πλέον σχεδόν μόνιμα, εκμεταλλευόμενη το lockdown στα σχολεία). Και προξενητής, “μεσίτης” μεταξύ του κ. Τσίπρα και του ιδιοκτήτη, φέρεται ότι ήταν δήμαρχος της περιοχής, προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδοχή που δίνεται τώρα από πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας ανέλαβε το κόστος της ανακαίνισης του κτιρίου με αντάλλαγμα τη σοβαρή μείωση του ενοικίου. Γίνεται δε λόγος για μακροχρόνια μίσθωση δεκαετούς διάρκειας. Και πως το κόστος της ανακαίνισης – λόγω και της ειδικότητας του κ. Τσίπρα ως πολιτικού μηχανικού που “γνωρίζει από οικοδομές” – δεν υπερέβη τις 40.000 ευρώ…

(Εχω πολλά και διάφορα που μου… χορήγησαν κάτοικοι της περιοχής αναφορικά με το σπίτι αυτό. Οπως το πώς ήταν, πώς έγινε και ποιος στην ουσία το ανακαίνισε. Δεν θα υπεισέλθω έτι περαιτέρω. Θα αναμένω κι εγώ, όπως και άλλοι, τις καθαρές εξηγήσεις του τέως πρωθυπουργού – επαναλαμβάνω, για να κλείσουν τα στόματα μερικών, ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Και θα του ευχηθώ από καρδιάς να μη βρεθεί κάποιος να αναφωνήσει ύστερα από καιρό ό,τι αναφώνησε και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος για την κατοικία του Ανδρέα στην Εκάλη – “ε, όχι και να πέσουμε για ένα κωλόσπιτο”…)».

Ομοβροντία ερωτημάτων από τη ΝΔ

Οι νέες αποκαλύψεις —και όσο από την Κουμουνδούρου δεν εξηγείται επισήμως τι έχει συμβεί (ούτε καν το αν πρόκειται για νέο σπίτι και όχι για αυτό του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου όπου παραθέριζε η οικογένεια Τσίπρα ως τώρα)— έδωσαν την ευκαιρία στη ΝΔ να εξαπολύσει νέα ομοβροντία ερωτημάτων προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Πειραιώς απηύθυνε 10 ερωτήματα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν. Θα επανερχόμαστε μέχρι να δοθούν απαντήσεις».

«Πέρασαν άλλες 24 ώρες και ο κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμα απαντήσει στα ερωτήματα για τη βίλα στο Σούνιο που καθημερινά διπλασιάζονται:

1. Νοικιάζει βίλα στο Σούνιο;

2. Είναι διαφορετικό ακίνητο από αυτό όπου παραθέριζε τα προηγούμενα χρόνια ή το ίδιο όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ;

3. Έχει δηλώσει την συγκεκριμένη μίσθωση στο πόθεν έσχες όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ´ότι δεν είναι υποχρεωμένος; Εχει καταθέσει το μισθωτήριο στην πλατφόρμα του taxisnet;

4. Ποιο είναι το μίσθωμα;

5. Θα δώσει στη δημοσιότητα το μισθωτήριο;

6. Ποιος του νοικιάζει τη βίλα;

7. Επιβεβαιωνει το ρεπορτάζ που τον θέλει να έχει κάνει ανακαίνιση στη συγκεκριμένη βίλα;

8. Πόσο συνηθισμένο είναι να ανακαινίζεις ριζικά σπίτι που νοικιάζεις;

9. Πόσο κόστισε η ανακαίνιση; Υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά; Εγινε συμψηφισμός με ενοίκια όπως αναφέρουν δημοσιογραφικά ρεπορτάζ;

10. Ισχύει ότι η βίλα αυτή έχει βγει προς πώληση έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρω;».

Απαντήσεις έδωσε τελικά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία έκανε λόγο για «δημοσιογραφικά πιστόλια» και «fake news», δημοσίευσε το μισθωτήριο συμβόλαιο και ξεκαθάρισε ότι η ανακαίνιση δεν κόστισε παρά 20.000 ευρώ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...