510
Ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ κατέβασε τα επίμαχα tweets σπεύδοντας να υπογραμμίσει ότι όσα του... ξέφυγαν, δεν συνάδουν με το πνεύμα και την ιδεολογία της Νεολαίας | ΟΝΝΕΔ

Σάλος για τους «πιθήκους» και τις «κρεμάλες» του ΟΝΝΕΔίτη Δημήτρη Τρούπου

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 15:11
Ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ κατέβασε τα επίμαχα tweets σπεύδοντας να υπογραμμίσει ότι όσα του... ξέφυγαν, δεν συνάδουν με το πνεύμα και την ιδεολογία της Νεολαίας | ΟΝΝΕΔ

Σάλος για τους «πιθήκους» και τις «κρεμάλες» του ΟΝΝΕΔίτη Δημήτρη Τρούπου

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2018, 15:11

Tροφή για σχόλια και ευκαιρία για μία ακόμη δριμεία επίθεση της Κουμουνδούρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία αποτέλεσαν οι αναρτήσεις του υπεύθυνου τοπικής αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρη Τρούπου, στο Twitter, με μία σειρά από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους πολίτες της ΠΓΔΜ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Λίγες μόλις ώρες μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ επέλεξε να «τοποθετηθεί» για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας αποκαλώντας «πιθήκους» τους Σκοπιανούς και κάνοντας την καθιερωμένη σύγκριση της «ξεκάθαρης εθνικής υπεροχής» και του ελληνικού μεγαλείου με την βραχεία ιστορία του βόρειου γείτονα.

5a662eb4cd3a1846033a3254

«Οταν εμείς κάναμε εγκαίνια στην Ακρόπολη, αυτοί είχαν ουρά και πηδούσαν σε δέντρο», γράφει και σε νέο του tweet τα βάζει και με τον Πρωθυπουργό, απειλώντας τον με «κρεμάλες στο Σύνταγμα», όπως και τους υπόλοιπους «εθνοπροδότες».

«Αλεξάκη κάτσε καλά, είσαι επικίνδυνος… η ΕΛΛΑΣ δεν είναι παιχνιδάκι για να κάνεις τα ‘ψευτοαριστεροπατριωτικα’ καπρίτσια σου… Οι κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους εθνοπροδότες είναι έτοιμες κ περιμένουν…», ήταν το μήνυμα του «σκληρού» ΟΝΝΕΔίτη που όπως  ήταν φυσικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

5a662eb4cd3a1846033a3253Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει από τη Νεολαία του κόμματός του, ενώ τα φιλοκυβερνητικά μέσα -με μία σειρά από δημοσιεύματα- βρήκαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να καυτηριάσουν τις επιλογές προσώπων που στελεχώνουν τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

troupos
Ο υπεύθνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος

«Οι ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, και του γειτονικού λαού της ΠΓΔΜ, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει “πιθήκους” τους πολίτες της ΠΓΔΜ!», υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον κ. Μητσοτάκη, να αποπέμψει τον κ. Τρούπο από τη νεολαία του κόμματός του.

Μπροστά στον θόρυβο που προκλήθηκε από τα -τουλάχιστον- ατυχή σχόλιά του, ο ίδιος ο Δημήτρης Τρούπος έσπευσε να κατεβάσει τις επίμαχες αναρτήσεις του, ζητώντας ταπεινά συγνώμη.

Ό,τι γράφει όμως, δεν ξεγράφει και τα screenshot από τις αναρτήσεις του είχαν ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου…

Παραπέμπεται στο Πειθαρχικό

«Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ», ξεκαθάρισε από την πλευρά του  ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Κώστας Δέρβος και ανακοίνωσε ότι σε βάρος του κ. Τρούπου θα κινηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

«Εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμβαδίζουν με το ύφος και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύει η ΟΝΝΕΔ. Ως εκ τούτου, ακολουθώντας τις καταστατικές διαδικασίες, καλείται άμεσα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ. Δεν είμαστε ίδιοι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που χωρίς ντροπή προπηλάκιζαν λεκτικά και σωματικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ανοίγοντας το βόθρο της άνω και της κάτω πλατείας. Το ήθος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από εμάς», υπογραμμίζει ο κ. Δέρβος στη σχετική δήλωσή του.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...