215
«Απολαύστε την πτήση σας» γράφει η διαφήμιση της Thomas Cook στο αεροδρόμιο του Νταλαμάν στην Τουρκία | REUTERS/Umit Bektas

Σάλος: Μπόνους εκατομμυρίων στα στελέχη της Thomas Cook ενώ η εταιρεία κατέρρεε

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 09:27
«Απολαύστε την πτήση σας» γράφει η διαφήμιση της Thomas Cook στο αεροδρόμιο του Νταλαμάν στην Τουρκία
|REUTERS/Umit Bektas

Σάλος: Μπόνους εκατομμυρίων στα στελέχη της Thomas Cook ενώ η εταιρεία κατέρρεε

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 09:27

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και με την Thomas Cook: Σε μια εταιρεία στο χείλος χρεοκοπίας, αποκαλύπτεται ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι ελάμβαναν τεράστιες αποζημιώσεις.

Αυτό συνέβη και με το πτωχευμένο ταξιδιωτικό γραφείο που άφησε χιλιάδες ταξιδιώτες και εργαζόμενους στον αέρα.

Ο διευθύνων σύμβουλός Πίτερ Φανκχάουζερ ανέλαβε τη διεύθυνση της Thomas Cook το 2014 και συνολικά αποκόμισε 8,3 εκατ. λίρες εκ των οποίων τα 4,3 εκατ. λίρες από μπόνους.

Ο πρόεδρος Φρανκ Μέισμαν έχει αμοιβές ύψους 1,6 εκατ. λιρών ενώ οι διευθυντές του οικονομικού τμήματος Μάικλ Χίλι και Μπιλ Σκοτ περίπου 7 εκατ. λίρες την τελευταία τετραετία.

Η πρώην εκτελεστική διευθύντρια, Χάριετ Γκριν, που πιστώθηκε ότι έσωσε την εταιρεία πριν από επτά χρόνια, όταν είχε βρεθεί ξανά στο χείλος του γκρεμού, έλαβε μπόνους 5,6 εκατ. στερλίνες το 2015. Οι αμοιβές της ήταν 4,7 εκατομμύρια στερλίνες ενώ ζητούσε και 80.000 στερλίνες τον χρόνο για τα έξοδα του πεντάστερου ξενοδοχείου όπου ζούσε στο Λονδίνο.

Όπως σημειώνει ο Guardian η Γκριν έδωσε το ένα τρίτο του μπόνους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα μετά τον θάνατο δύο παιδιών από ασφυξία σε κατάλυμα της Thomas Cook στην Κέρκυρα.

Η Γκριν είχε διαδεχθεί τον Μάνι Φοντένλα-Νοβόα ο οποίος μεταξύ 2007 και 2011 έλαβε μισθούς συνολικού ύψους 17,2 εκατ. λίρες. Η «συνεισφορά» του στην εταιρεία ήταν μια συγχώνευση που οδήγησε σε χιλιάδες απολύσεις και χρέος που έφτασε πάνω από το 1 δισ. στερλίνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...