227
Ο Σαλμάν Ρουσντί | EPA/HAYOUNG JEON

Σαλμάν Ρουσντί: Σε συνέχειες και επί πληρωμή το επόμενο βιβλίο του

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 18:52
Ο Σαλμάν Ρουσντί
|EPA/HAYOUNG JEON

Σαλμάν Ρουσντί: Σε συνέχειες και επί πληρωμή το επόμενο βιβλίο του

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2021, 18:52

Επιστροφή στον 19ο αιώνα μέσα από τα εργαλεία του 21ου αιώνα επιχειρεί ο Σαλμάν Ρούσντι, το επόμενο έργο του οποίου θα δημοσιευτεί σε συνέχειες στο Διαδίκτυο, μέσα από πλατφόρμα η οποία είναι φτιαγμένη για τη δημοσίευση newsletter.

Πολλά από τα κλασικά έργα του 19ου αιώνα, όπως του Καρόλου Ντίκενς ή ακόμη και του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, είχαν δημοσιευθεί σε συνέχειες σε εφημερίδες και περιοδικά της εποχής.

Ο Ρουσντί, κυνηγημένος εδώ και πάνω από 30 χρόνια από φανατικούς ισλαμιστές για τους «Σατανικούς Στίχους», θα δημοσιεύσει το έργο του στην πλατφόρμα Substack, που την οποία προτιμούν δημοσιογράφοι και συγγραφείς newsletter διότι επιτρέπει την ανάγνωση με συνδρομή.

Η νουβέλα, που λέγεται «Το Εβδομο Κύμα» και αφορά έναν σκηνοθέτη και έναν ηθοποιό, θα δημοσιευτεί τμηματικά μέσα σε ένα χρόνο. Ο Ρούσντι λέει ότι είναι γραμμένη στο ύφος του σινεμά της Νουβέλ Βαγκ, με πολλές απότομες αλλαγές και γκάνγκστερ.

Πέρα από το επί πληρωμή βιβλίο, οι αναγνώστες του Ρούσντι θα έχουν πρόσβαση, όπως γράφουν οι Times,  και σε δωρεάν περιεχόμενο, όπως σύντομες ιστορίες, λογοτεχνικό κουτσομπολιό και κείμενα για βιβλία και ταινίες.

Το Substack, που ιδρύθηκε το 2017, επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να το δημοσιεύουν δωρεάν ή επί πληρωμή, ενώ κρατά το 10% της συνδρομής για κάθε newsletter. Πέρυσι, λόγω και της πανδημίας, ήταν η χρονιά του καθώς μπορεί να αποδειχτεί σημαντική πηγή εσόδων: οι πιο επιτυχημένοι συγγραφείς μπορεί να βγάλουν ως και 1 εκατ. δολάρια τον χρόνο!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...