315
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο διάγγελμά της | Screenshot/YouTube

Σακελλαροπούλου: Να βάλουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 20:49
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο διάγγελμά της
|Screenshot/YouTube

Σακελλαροπούλου: Να βάλουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 20:49

Με ένα μήνυμα αισιοδοξίας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε διάγγελμά της αναφέρθηκε στην επέτειο της 25ης Μαρτίου και την πανδημία του κορονοϊού.

«Η 25η Μαρτίου μας διδάσκει ότι, για να πετύχει μια εθνική προσπάθεια, το «εμείς» πρέπει να μπει πριν από το «εγώ». Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οπως σημείωσε δεν θα γίνουν φέτος παρελάσεις καθώς η φετινή επέτειος βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας: την πανδημία.

«Παρελαύνουν, όμως, μπροστά μας, και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα: οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση», τόνισε.

Η ΠτΔ αναφέρθηκε και στο υπ. Υγείας: «Με γεμίζει ελπίδα η επιστημονική επάρκεια, το ήθος, η αποτελεσματικότητα και η πειθώ του επικεφαλής των αρμόδιων επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας» σημείωσε ενώ επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει «να θυσιάσουμε προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας” σχολιάζοντας: “Τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και τα περιθώρια περιορισμού των ατομικών ελευθεριών ορίζονται στο Σύνταγμα και στον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαι σίγουρη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καταλαβαίνει την αναγκαιότητα των μέτρων. Και θα τα τηρήσει σχολαστικά, όσο οδυνηρά κι αν είναι, αφού αποτελούν τον μόνο τρόπο, ώστε να αντιμετωπισθεί η πανδημία».

Για να καταλήξει με νόημα ότι «σήμερα, οι Έλληνες δίνουμε ακόμα μια ιστορική μάχη. Δεν είμαστε όμως μόνοι. Είμαι σίγουρη ότι θα νικήσουμε. Και ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...