236
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο εργοστασιο της Sunlight | ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Σακελλαροπούλου: Η απάντησή μας στις προκλήσεις της Τουρκίας είναι η Ελλάδα της δημιουργίας

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2020, 12:07
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο εργοστασιο της Sunlight
|ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Σακελλαροπούλου: Η απάντησή μας στις προκλήσεις της Τουρκίας είναι η Ελλάδα της δημιουργίας

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2020, 12:07

Στην προκλητικότητα της Τουρκίας, σε αντιδιαστολή με τη στάση της Ελλάδας, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία συνεχίζει και ολοκληρώνει σήμερα Σάββατο την τριήμερη επίσκεψή της στη Θράκη.

«Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων», δήλωσε η Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι «η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον».

Η Πρόεδρος επισκέφθηκε την Παρασκευή επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για το δυναμισμό τους, την ποιότητα των προϊόντων που παράγουν, την τεχνολογία που χρησιμοποιούν και για το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης δεν το έβαλαν κάτω και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται.

Πρόκειται για τη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών «SunlightRecycling», το οινοποιείο Κίκονες, τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια» βάμβακος και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση γυναικών «Γενισέα» που παράγει πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στις παραπάνω επιχειρήσεις και ενημερώθηκε αναλυτικά από τους υπεύθυνους για τις δραστηριότητες τους.

«Βρέθηκα χθες και σήμερα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα», είπε σχετικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...