323
Τουρίστες με προστατευτικές μάσκες ποζάρουν μπροστά στην Disneyland στη Σαγκάη | REUTERS/Aly Song/File Photo

Σαγκάη: Ενα κρούσμα κορονοϊού ήταν αρκετό για να κλείσει η Disneyland

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 13:19
Τουρίστες με προστατευτικές μάσκες ποζάρουν μπροστά στην Disneyland στη Σαγκάη
|REUTERS/Aly Song/File Photo

Σαγκάη: Ενα κρούσμα κορονοϊού ήταν αρκετό για να κλείσει η Disneyland

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 13:19

To απόγευμα της Κυριακής η Disneyland στη Σαγκάη ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί άλλους επισκέπτες μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος κορονοϊού. Την ίδια ώρα, οι Αρχές στην Κίνα προσπαθούν να περιορίσουν μια μικρή εστία της νόσου στη χώρα.

Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που επλήγη από τον κορονοϊό στα τέλη του 2019, αλλά και η πρώτη που κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία, ήδη από την άνοιξη του 2020, αφού έθεσε σε εφαρμογή ιδιαίτερα περιοριστικά μέτρα και έκλεισε σχεδόν τα σύνορά της.

Οι Αρχές της χώρας εξακολουθούν να εφαρμόζουν μια αυστηρή πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, η οποία ενισχύεται, καθώς τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο θα φιλοξενηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Τη Δευτέρα, η Κίνα ανακοίνωσε άλλα 54 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα. Αυτό το νούμερο, αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αντίστοιχα άλλων χωρών, «απειλεί» τη δέσμευση της Κίνας να παραμείνει οριστικά απαλλαγμένη από τον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυστηρότητας των κινεζικών Αρχών: η τουριστική Disneyland στη Σαγκάη έκλεισε, μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος σε μια επισκέπτρια. Η γυναίκα βρέθηκε θετική αφού έφυγε από το διάσημο πάρκο αναψυχής και επέστρεψε στο σπίτι της, σε μια επαρχία γειτονική της Σαγκάης.

Ηδη από την Κυριακή όλο το προσωπικό της Disneyland υποβλήθηκε σε διαγνωστικά τεστ, όπως και οι επισκέπτες της. Σχεδόν 34.000 άνθρωποι είχαν ελεγχθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε η δημαρχία της Σαγκάης.

Ολα τα τεστ ήταν αρνητικά, όμως οι Αρχές ζήτησαν από τους επισκέπτες και το προσωπικό να μην επιστρέψουν στις εργασίες ή το σχολείο τους για τουλάχιστον 48 ώρες και να υποβληθούν και σε νέα τεστ Covid-19.

Δύο ημέρες νωρίτερα, το πάρκο των Universal Studios στο Πεκίνο, που άνοιξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν κρούσματα μεταξύ των επισκεπτών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αυτή την περίοδο περίπου 6 εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε καθεστώς lockdown λόγω της νέας εστίας επιδημίας, η οποία επικεντρώνεται στην πόλη Λανζού, 1.200 χιλιόμετρα δυτικά του Πεκίνου.

Η κατάσταση είναι «σοβαρή και περίπλοκη», παραδέχθηκε το Σάββατο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι ο ιός κυκλοφορεί με γοργούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...