294
Ο Αντρέι Κέλιν στην κατοικία του στο Λονδίνο | REUTERS/Henry Nicholls

Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο: «Απίθανο να εγκαλείψουμε τη νότια Ουκρανία»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2022, 16:53
Ο Αντρέι Κέλιν στην κατοικία του στο Λονδίνο
|REUTERS/Henry Nicholls

Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο: «Απίθανο να εγκαλείψουμε τη νότια Ουκρανία»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2022, 16:53

Η Ρωσία θα νικήσει τις ουκρανικές δυνάμεις σε ολόκληρη την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και είναι απίθανο να αποσυρθεί από ένα τεράστιο κομμάτι γης στη νότια ακτή της Ουκρανίας, δήλωσε στο Reuters ο ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να τελειώσει η σύγκρουση, ο Αντρέι Κέλιν δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα απωθηθούν από όλο το Ντονμπάς και ότι είναι δύσκολο να δούμε τις ρωσικές και τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις να αποσύρονται από τη νότια Ουκρανία.

«Θα “απελευθερώσουμε” όλο το Ντονμπάς», δήλωσε ο Κέλιν στην συνέντευξη που έδωσε στο Reuters στην κατοικία του στο Λονδίνο, στην οποία ο Ουίνστον Τσόρτσιλ συζητούσε για την στρατηγική του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τον πρεσβευτή του Ιωσήφ Στάλιν.

«Φυσικά και είναι δύσκολο να προβλέψουμε την αποχώρηση των δυνάμεών μας από το νότιο τμήμα της Ουκρανίας επειδή έχουμε ήδη την εμπειρία ότι μετά την αποχώρηση θα αρχίσουν οι προκλήσεις και όλοι θα σκοτωθούν και όλα αυτά»…

Αργά ή γρήγορα, είπε ο Κέλιν, η Ουκρανία θα πρέπει να αποφασίσει: να συνάψει συμφωνία ειρήνης με την Ρωσία ή «να συνεχίσει να κατρακυλάει προς την καταστροφή».

Οι παρατηρήσεις του ρώσου πρεσβευτή δίνουν μια εικόνα για την πιθανή κατάληξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, που θα είναι ουσιαστικά μια αναγκαστική διχοτόμηση με τον πρώην σοβιετικό γείτονα της Ρωσίας να έχει χάσει πάνω από το ένα πέμπτο της μετασοβιετικής επικράτειάς του.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση για «επιθετικότητα δεκαετιών» απέναντι στη Μόσχα και προειδοποίησε ότι αν θέλει να προσπαθήσει να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης είναι ευπρόσδεκτη να το προσπαθήσει, αλλά αυτό θα φέρει τραγωδία για την Ουκρανία.

«Είναι πιθανή μια κλιμάκωση; Φυσικά», είπε ο Κέλιν. «Αν οι ροές των όπλων οργανωθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να θέσουν σε κίνδυνο την στρατηγική μας κατάσταση, την άμυνα μας, θα λάβουμε σοβαρά μέτρα εναντίον κάτι τέτοιου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News