177
Το σκάφος είναι αγκυροβολημένο κοντά στην Αγία Πετρούπολη | thetimes.co.uk

Ρώσος πλοίαρχος έκλεψε… τις προπέλες πολεμικού σκάφους

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 16:25
Το σκάφος είναι αγκυροβολημένο κοντά στην Αγία Πετρούπολη
|thetimes.co.uk

Ρώσος πλοίαρχος έκλεψε… τις προπέλες πολεμικού σκάφους

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 16:25

Πρώην πλοίαρχος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κατηγορείται ότι αφαίρεσε τις προπέλες από πολεμικό σκάφος, ενώ τις αντικατέστησε με φθηνότερες.

Ο πλοίαρχος, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, αφαίρεσε τις δίδυμες ορειχάλκινες προπέλες από το καταδρομικό «Bespokoyny» όταν βρισκόταν σε ναυπηγείο στο Καλίνινγκραντ, μεταξύ του 2016 και του 2018.

Είναι άγνωστο πώς οργάνωσε την κλοπή, με δεδομένο ότι οι προπέλες ζυγίζουν 13 τόνους. Η αξία τους είναι 39 εκατ. ρούβλια (περίπου 435.000 ευρώ).

Στη συνέχεια προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του εγκαθιστώντας απομιμήσεις, οι οποίες φυσικά κόστιζαν πολύ λιγότερο.

Η έρευνα για την υπόθεση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ανέφεραν οι ρωσικές Αρχές που πρόσθεσαν ότι εμπλέκονται στρατιωτικοί και πολίτες.

Περιστατικά κλοπών και διαφθοράς, όπως αυτό, δεν είναι σπάνια στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, γράφουν οι Times. Μόνο το 2019 αποκαλύφθηκαν 10.000 υποθέσεις κλοπών και διασπάθισης χρήματος, οι οποίες ζημίωσαν το κράτος με πάνω από 10,5 δισ. ρούβλια (περίπου 117 εκατ. ευρώ).

Το καταδρομικό «Bespokoyny», μήκους 156 μέτρων, μπήκε σε υπηρεσία μόλις δύο ημέρες πριν από την ημέρα διάλυσης της Σοβιετικής Ενωσης το 1991. Σήμερα είναι πλωτό μουσείο και είναι αγκυροβολημένο κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...