470
Η τεράστια αυτοκινητοπομπή μήκους 64 χλμ. βόρεια του Κιέβου. Οι Ρώσοι σφίγγουν την πολιορκία της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων-κλειδιά στην ανατολική και νότια Ουκρανία | Maxar Technologies

Ρωσόφωνοι Ντονμπάς: Σήμερα η τελική μάχη για τη Μαριούπολη – Ηχούν οι σειρήνες στο Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2022, 09:05
Η τεράστια αυτοκινητοπομπή μήκους 64 χλμ. βόρεια του Κιέβου. Οι Ρώσοι σφίγγουν την πολιορκία της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων-κλειδιά στην ανατολική και νότια Ουκρανία
|Maxar Technologies

Ρωσόφωνοι Ντονμπάς: Σήμερα η τελική μάχη για τη Μαριούπολη – Ηχούν οι σειρήνες στο Κίεβο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2022, 09:05

Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός γύρω από τη Μαριούπολη και όπως άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του την Τρίτη ο επικεφαλής των ρωσόφωνων του Ντονμπάς, σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η τελική επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης.

Ο ίδιος ζήτησε να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος για την ασφαλή αποχώρηση των αμάχων, καθώς, όπως επανέλαβε, εντός της ημέρας οι ρωσικές δυνάμεις θα εξαπολύσουν την τελική επίθεσή τους ώστε να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Μαριούπολη. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, δόθηκε ήδη και το σχετικό τελεσίγραφο για τον άμαχο πληθυσμό: «Εχετε μία ημέρα για να φύγετε».

Η Μαριούπολη έζησε μία ακόμη εφιαλτική νύχτα με μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών. Ηδη έχουν πληγεί σημαντικές υποδομές και στο μεγαλύτερο τμήμα της η πόλη έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Εικόνα πολιορκίας και στο Κίεβο, ενώ στη Χερσώνα –που σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης ακόμη αντιστέκεται– τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη μπει στην πόλη, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Telegram (δείτε το κάτω).

Και στο Χάρκοβο, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό (δείτε κάτω το συγκλονιστικό βίντεο από τη βόμβα στην κεντρική πλατεία της πόλης), την ώρα που η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση της Ρωσίας διέταξε πτήσεις βαρέων στρατηγικών βομβαρδιστικών σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη μεταφορά της αμερικανικής και ευρωπαϊκής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Το σχέδιο, σαφές: ο κλοιός ανεβαίνει από τη νότια Ουκρανία, από την Κριμαία έως τα ανατολικά, την περιοχή του Ντονμπάς, με κατεύθυνση τον Βορρά, στοχεύοντας στον ολοκληρωτικό αποκλεισμό του Κιέβου, όπου το πρωί της Τρίτης ηχούσαν συνεχώς οι σειρήνες.

Σε δορυφορικές εικόνες της αμερικανικής Maxar Technologies, διακρίνεται καθαρά τεράστια ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου, η οποία εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων.

Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και έχει κατεύθυνση προς Νότο, προς το Κίεβο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Εκτείνεται από τα περίχωρα του αεροδρομίου Αντόνοφ (περίπου 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου) στον Νότο, ως τα περίχωρα του Πριμπίρσκ» στον Βορρά, ανέφερε η Maxar και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ωρών για την τελική μάχη του Κιέβου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...