719
Αρκούδα εισβάλει σε εστιατόριο | Screenshot/Youtube

Ρωσικά νησιά κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω εισβολής πολικών αρκούδων

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 22:48
Αρκούδα εισβάλει σε εστιατόριο
|Screenshot/Youtube

Ρωσικά νησιά κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω εισβολής πολικών αρκούδων

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 22:48

Τον τρόμο έχουν σκορπίσει πάνω από 50 πεινασμένες πολικές αρκούδες που εισέβαλαν σε κατοικήσιμη περιοχή στον Αρκτικό Κύκλο, υποχρεώνοντας το δήμαρχο να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι κάτοικοι αποφεύγουν να βγουν από τα σπίτια τους, αλλά ακόμα και εκεί δεν είναι ασφαλείς μιας και οι αρκούδες μπαίνουν σε σπίτια και δημόσια κτίρια στο απομονωμένο αρχιπέλαγος Νοβάγια Ζεμλίγια όπου ζουν περίπου 3.000 άτομα.

Από τον Δεκέμβριο, οι αρκούδες επισκέπτονται τακτικά την περιοχή δείχνοντας επιθετική συμπεριφορά, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι κάτοικοι.

Από την πλευρά του, ο Αλεξάντερ Μινάγεφ, αναπληρωτής επικεφαλής της περιοχής πρόσθεσε πως οι άνθρωποι είναι τρομαγμένοι και φοβούνται να αφήσουν τα σπίτια τους, ενώ οι γονείς δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο ή στους παιδικούς σταθμούς.

Έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε κατοίκους, αλλά και ζημιές σε εγκαταστάσεις, ενώ πάντα μένουν εντός της κατοικημένης περιοχής 6 με 10 αρκούδες!

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν βίντεο με τις αρκούδες να τρέφονται από σκουπίδια σε χωματερή, να περπατούν στους χιονισμένους δρόμους, ακόμη και να επιχειρούν να εισβάλουν σε σπίτια.

Όλες οι απόπειρες που έχουν γίνει να τις διώξουν, με κόρνες ή με σκύλους, έχουν αποτύχει έως τώρα.

Παρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην βλάψουν τις αρκούδες καθώς πρόκειται για είδος προς εξαφάνιση.

Η Μόσχα απλά απέρριψε αίτημα να θανατωθούν ορισμένες από αυτές, ενώ έστειλε ομάδα ειδικών για να ενημερώσουν τους κατοίκους, αλλά και για να τους υποδείξουν συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Οι αρκούδες έχουν εξοικειωθεί απολύτως με τους ανθρώπους, ενώ δεν ενοχλούνται ούτε και από τις περιπόλους με σκύλους που κάνουν οι αρχές.

Πολική αρκούδα εισβάλει σε σπίτι

Σύμφωνα με τη WWF, η επιβίωση και η προστασία της πολικής αρκούδας είναι επείγον θέμα και η κατάστασή τους κρίνεται ως ευάλωτη.

Όπως λέει η οργάνωση, η κλιματική αλλαγή έχει παίξει ρόλο στην επιβίωση των πολικών αρκούδων: «Η απώλεια των παγόβουνων είναι η μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωση των πολικών αρκούδων. Καθώς η κλιματική αλλαγή αναγκάζει τις πολικές αρκούδες να περάσουν περισσότερο χρόνο στην ξηρά, έρχονται σε επαφή συχνότερα με τις παράκτιες κοινότητες της Αρκτικής. Δυστυχώς, αυτές οι αλληλεπιδράσεις μερικές φορές τελειώνουν άσχημα τόσο για ανθρώπους όσο και για αρκούδες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...