226
Ο Αντρέα Καμιλέρι, το 2010 | EPA

Ρώμη: Στην εντατική ο συγγραφέας του «Μονταλμπάνο» Αντρέα Καμιλέρι

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 09:38
Ο Αντρέα Καμιλέρι, το 2010
|EPA

Ρώμη: Στην εντατική ο συγγραφέας του «Μονταλμπάνο» Αντρέα Καμιλέρι

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 09:38

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον δημοφιλή ιταλό συγγραφέα Αντρέα Καμιλέρι, ο οποίος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σάντο Σπίριτο της Ρώμης, μετά από καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο.

Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και στη διάγνωσή τους οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένοι. Στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, έπειτα από επτά ώρες νοσηλείας του 93χρονου Καμιλέρι, αναφέρεται πως ο συγγραφέας «διακομίσθηκε έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Στις πρώτες βοήθειες τού έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, που επέτρεψε την επαναφορά της καρδιακής λειτουργίας. Ο Καμιλέρι βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε μηχανική υποστήριξη, ενώ του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή».

Ο Καμιλέρι ένοιωσε αδιαθεσία το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι του και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο συγγραφέας προετοιμαζόταν για να βρεθεί στο θέαμα στις Θέρμες του Καρακάλλα, όπου θα παρουσιαζόταν το έργο του για την «Αυτοϋπεράσπιση του Κάιν».

«Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου καθιστός σε μία πλατεία και να διηγούμαι ιστορίες, και στο τέλος να γυρίζω ανάμεσα στο κοινό με την κόπολα (σιτσιλιάνικη τραγιάσκα) στο χέρι», είχε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Αμέσως με την ανακοίνωση της είδησης για τη νοσηλεία του Καμιλέρι, το διαδίκτυο πλημμύρισε από μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα που δίνει ο δημιουργός του διάσημου «Επιθεωρητή Μονταλμπάνο» για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο ηθοποιός Λούκα Ζινγκαρέτι στον δημοφιλέστατο ρόλο του Επιθεωρητή Μονταλμπάνο