168
Μία πεταμένη μάσκα σε δρόμο πόλης | Omar Frangieh via REUTERS

Ρώμη: Εως 500 ευρώ πρόστιμο σε όσους πετούν μάσκες και γάντια εκτός κάδων

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 15:13
Μία πεταμένη μάσκα σε δρόμο πόλης
|Omar Frangieh via REUTERS

Ρώμη: Εως 500 ευρώ πρόστιμο σε όσους πετούν μάσκες και γάντια εκτός κάδων

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 15:13

Δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο να βλέπουμε παντού πεταμένες μάσκες και γάντια, σε δρόμους και πεζοδρόμια, την εποχή του κορονοϊού.

Συνηθίζεται και στη γειτονική Ιταλία, για αυτό η δήμαρχος της Ρώμης αποφάσισε να λάβει μέτρα και ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο από 250 μέχρι 500 ευρώ στους πολίτες που πετούν μεταχειρισμένες μάσκες σε δρόμους, πάρκα, παραλίες και γενικότερα εκτός των κάδων απορριμμάτων. Το ίδιο θα ισχύει και για τα προστατευτικά γάντια.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα πεζοδρόμια, οι χώροι πράσινου, αλλά ακόμη και πολλοί κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών έχουν γεμίσει με χάρτινες ή και πάνινες μεταχειρισμένες μάσκες.

Το ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, παράλληλα, αναφέρει ότι τα αντικείμενα αυτά δεν πρέπει να απορρίπτονται ούτε στους μικρούς κάδους στο εσωτερικό των γραφείων και χώρων εργασίας γενικότερα γιατί υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Η κίνηση αυτή της Βιρτζίνια Ράτζι θεωρείται και συνέπεια των καταγγελιών μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων, τα οποία σε πρόσφατες εκστρατείες καθαρισμού παραθαλάσσιων εκτάσεων -όπως και στις όχθες του Τίβερη και του ποταμού Πάδου- εντόπισαν και μάζεψαν χιλιάδες προστατευτικές μάσκες.