156
Ο ολλανδός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να ανοίξει δραστηριότητες | Olivier Hoslet/Pool via REUTERS

Ρούτε: Συγγνώμη που χαλαρώσαμε τα μέτρα και αυξήθηκαν τα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2021, 16:24
Ο ολλανδός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να ανοίξει δραστηριότητες
|Olivier Hoslet/Pool via REUTERS

Ρούτε: Συγγνώμη που χαλαρώσαμε τα μέτρα και αυξήθηκαν τα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2021, 16:24

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε παραδέχθηκε τη Δευτέρα ότι οι περιορισμοί του κορονοϊού ήρθησαν πολύ νωρίς στη χώρα και ζήτησε συγγνώμη, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα του 2021.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Ρούτε επέβαλε εκ νέου περιορισμούς σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε μια προσπάθεια να ανακοπούν τα κρούσματα μεταξύ νεαρών ενηλίκων, δύο εβδομάδες μετά την άρση των περισσότερων μέτρων του lockdown στη χώρα.

«Αυτό που νομίζαμε ότι θα ήταν δυνατόν, αποδείχθηκε αδύνατον στην πράξη», δήλωσε ο Ρούτε σε δημοσιογράφους. «Είχαμε κακή κρίση, κάτι για το οποίο μετανιώνουμε και για το οποίο ζητάμε συγγνώμη».

Την Παρασκευή, είχε υπερασπιστεί της απόφασης για χαλάρωση των περιορισμών αναφερόμενος σε ένα «λογικό μέτρο» και αρνήθηκε να δεχθεί την ευθύνη για πιθανή κακοδιαχείριση από την κυβέρνησή του.

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ολλανδία έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες στα υψηλότερα επίπεδα του 2021 μετά την απόφαση να ανοίξουν πλήρως τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης πριν από δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News