276
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, ο νόμιμος εκπρόσωπος της Τ.Ν. Aegean Sun Investments Ltd, Βασίλειος Νικολαΐδης και ο κ. Νικόλαος Βασιλειάδης κατά την υπογραφή της συμφωνίας |

Ρόδος: Ολοκληρώθηκε η πώληση του Νότιου Αφάντου – εφάπαξ το τίμημα ύψους €15,2 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 14:56
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, ο νόμιμος εκπρόσωπος της Τ.Ν. Aegean Sun Investments Ltd, Βασίλειος Νικολαΐδης και ο κ. Νικόλαος Βασιλειάδης κατά την υπογραφή της συμφωνίας
|

Ρόδος: Ολοκληρώθηκε η πώληση του Νότιου Αφάντου – εφάπαξ το τίμημα ύψους €15,2 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 14:56

Την υπογραφή της σύμβασης πώλησης (SPA) για το Νότιο Αφάντου στη Ρόδο και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής με την καταβολή εφάπαξ του τιμήματος των 15,2 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ΤΑΙΠΕΔ.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ‘Αρη Ξενόφο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της Τ.Ν. Aegean Sun Investments Ltd, Βασίλειο Νικολαΐδη.

Στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημόσιου Ακίνητου (ΕΣΧΑΔΑ) του Νότιου Αφάντου, στο ακίνητο συνολικής έκτασης 268.651,76 τ.μ., πρόκειται να ανεγερθούν τρία νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα υψηλών προδιαγραφών, καθώς και να δημιουργηθεί παραθεριστικό- τουριστικό χωριό 20 ανεξάρτητων κατοικιών, συμφερόντων της οικογενείας Νικολαΐδη, με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο ποσό των 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd.

Σύμφωνα με το Ταμείο, η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την εκκίνηση ενός σημαντικού έργου τουριστικής ανάπτυξης στη Ρόδο

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών υπεγράφη η σύμβαση πώλησης (SPA) για το Golf- Βόρειο Αφάντου μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και M.A. Angeliades Inc, ενώ το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, συνολικού τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ, αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται πως, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση των δύο ακινήτων (Βόρειο και Νότιο) στην Αφάντου ακολούθησε η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ πριν την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, το σύνολο του ακινήτου, καθώς και ευρύτερη έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων χαρακτηρίστηκε ως αρχαιολογικός χώρος. Προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου των προεπιλεγέντων επενδυτών, το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού, με αντικείμενο τη διενέργεια προκαταρκτικών δοκιμαστικών τομών με δική του δαπάνη. Καθώς οι τομές δεν κατέδειξαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, το Ταμείο ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της αξιοποίησης των ακινήτων στην Αφάντου Ρόδου.