196
Η Βιολέτα απολυμαίνει σε δέκα λεπτά τους θαλάμους ασθενών | ΩΚΚ

Ρομπότ με υπέρυθρες απολυμαίνει τους θαλάμους στο Ωνάσειο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 18:30
Η Βιολέτα απολυμαίνει σε δέκα λεπτά τους θαλάμους ασθενών
|ΩΚΚ

Ρομπότ με υπέρυθρες απολυμαίνει τους θαλάμους στο Ωνάσειο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 18:30

Tο πρώτο ευρωπαϊκό ρομπότ απολύμανσης έφτασε στην Ελλάδα μόλις πριν από λίγες ημέρες και παραδόθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ).

Τα ρομπότ αυτά μπορούν να απολυμάνουν έναν κανονικό θάλαμο ασθενών σε μόλις δέκα λεπτά με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας και με μία φόρτιση μπορούν να απολυμάνουν περισσότερους από 18 θαλάμους.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί ένα αποστειρωμένο περιβάλλον στα νοσοκομεία χωρίς να εκτίθεται το προσωπικό σε περιττό κίνδυνο.

Δεδομένου ότι πρόκειται για φυσική διαδικασία και όχι για χημικό απολυμαντικό, η χρήση του είναι ασφαλέστερη για το προσωπικό του νοσοκομείου και τους ασθενείς, καθώς δε χρειάζεται πλέον οι υπεύθυνοι καθαρισμού να χειρίζονται, να μεταφέρουν ή να αποθηκεύουν τοξικές, επικίνδυνες ή διαβρωτικές χημικές ουσίες.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας, αγόρασε 200 ρομπότ απολύμανσης και τα διένειμε σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός αναμένεται να φτάσει στα 12 εκατομμύρια ευρώ, ποσό με το οποίο αναμένεται να γίνει προμήθεια 200 ρομπότ απολύμανσης από το Μέσο Στήριξης Εκτακτης Ανάγκης (ESI).

Δύο ελληνικά νοσοκομεία βρίσκονται ανάμεσα στα 31 πρώτα που λαμβάνουν ρομπότ απολύμανσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κροατία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Σλοβενία, και Ελλάδα.

Το δεύτερο ρομπότ αναμένεται να παραδοθεί σύντομα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...