397
Ο Μπενεντέτο της Μπόκα και ο Πινόλα της Ρίβερ σε μία σπάνια στιγμή... τρυφερότητας στον πρώτο τελικό του Copa Libertadores στο «Μπομπονέρα» | REUTERS/Marcos Brindicci

Ρίβερ και Μπόκα συμφωνούν για πρώτη φορά – Δεν θέλουν τελικό στο «Μπερναμπέου»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 16:51
Ο Μπενεντέτο της Μπόκα και ο Πινόλα της Ρίβερ σε μία σπάνια στιγμή... τρυφερότητας στον πρώτο τελικό του Copa Libertadores στο «Μπομπονέρα»
|REUTERS/Marcos Brindicci

Ρίβερ και Μπόκα συμφωνούν για πρώτη φορά – Δεν θέλουν τελικό στο «Μπερναμπέου»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 16:51

Το ποδοσφαιρικό θρίλερ των τελευταίων ημερών φαίνεται πως δεν φτάνει ακόμα στο τέλος του. Μετά από όσα είδε όλος ο κόσμος στον επαναληπτικό του «Superclasico» όπου κέρδισε το μίσος, η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής (Conmebol) ξεκίνησε την αναζήτηση του γηπέδου που θα φιλοξενούσε τον σπουδαίο αγώνα.

Τελικά, η Conmebol ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του επαναληπτικού «Superclasico» για τις 9/12 στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, το διάσημο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ αφού οι δύο σύλλογοι -που τόσο καιρό βρίσκονται… στα μαχαίρια- φαίνεται να συμφωνούν ότι κανένας από τους δύο δεν επιθυμεί να γίνει ο αγώνας στην Ισπανία.

Οι Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ, δηλώνουν αντίθετες με τη διεξαγωγή του δεύτερου μεταξύ τους τελικού για το Copa Libertadores στη Μαδρίτη, η καθεμιά για τους δικούς της λόγους…

Ο δεύτερος τελικός του Copa Libertadores μετατράπηκε σε έναν πόλεμο μεταξύ οπαδών και αστυνομικών δυνάμεων

Η μεν, Μπόκα Τζούνιορς, επιμένει να μην παίξει καθόλου το παιχνίδι και να κινηθεί νομικά εις βάρος και της Ομοσπονδίας, διεκδικώντας τον τίτλο στα χαρτιά, ενώ, η Ρίβερ, προσπαθεί να πείσει τη μεγάλη της αντίπαλο ν’ αφήσει τα τερτίπια και τους δικηγόρους και να μπει στο γήπεδο να παίξει στα ίσια τον δεύτερο τελικό – όχι όμως μακριά από το γήπεδό της, το «Μονουμεντάλ».

Η Ρίβερ Πλέιτ μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι αρνείται να παίξει στην έδρα της Ρεάλ και γενικά σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο, μακριά από το Μπουένος Άιρες.

Εξαλλος και ο Μαραντόνα

Επίθεση στην Conmebol για τον ορισμό του δεύτερου τελικού του Copa Libertadores στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στη Μαδρίτη, εξαπέλυσε και ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο αργεντινός θρύλος της στρογγυλής θεάς διαφωνεί κάθετα με αυτή την απόφαση και σε δηλώσεις του κατηγορεί την ομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής.

Συγκεκριμένα, ο Μαραντόνα, ανέφερε:

«Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη. Θέλω να ρωτήσω τη διοίκηση της ομοσπονδίας, πώς σκέφτηκε και αποφάσισε να γίνει το παιχνίδι στην Ισπανία. Εγώ και η οικογένειά μου πώς στο διάολο θα πάμε να τον δούμε; Όπως και πολλοί άλλοι. Τι πιστεύει, ότι είμαστε όλοι σαν τον Μάκρι (σ.σ. πρόεδρος της Αργεντινής);
Eίναι ανίκανοι. Ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί δεν γίνεται το παιχνίδι στο γήπεδο της Βελές. Είναι η ντροπή του ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...