O τόνος δόθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν θα ξανακολληθεί καμία αφίσα από τη Νέα Δημοκρατία σε κανένα Πανεπιστήμιο» | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Ρήξη Μητσοτάκη με τους φοιτητοπατέρες: «Να μην ξαναδώ αφίσα ΔΑΠ»

Η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και καιρό, απλά το κρούσμα μαζικής αντιγραφής στην Πάτρα ήρθε να δώσει την «τελευταία σπρωξιά» στο άλλοτε «καμάρι» της παράταξης
Protagon Team

Το κρούσμα μαζικής αντιγραφής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μιλά για αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου με εκφραστές τους γνωστούς «αιώνιους» φοιτητοπατέρες. Στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής η απόφαση ρήξης και σύγκρουσης με το κατεστημένο στα πανεπιστήμια συμπυκνώθηκε σε μία φράση: «Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα Πανεπιστήμιο».

Τόσο απλά, τόσο κοφτά ήρθε η κατάργηση-επανίδρυση της φοιτητικής παράταξης που για χρόνια αποτελούσε το «καμάρι» της «γαλάζιων» στελεχών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρόεδρος της ΝΔ είχε λάβει εδώ και καιρό την απόφασή του και το περιστατικό στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ήρθε απλά να δώσει την «τελευταία σπρωξιά».

«Οι  φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές δεν θα ψηφίζουν στις εκλογές των πρυτανικών οργάνων.  Η ΔΑΠ θα επανιδρυθεί σε άλλη λογική. Δεν θα ξανακολληθεί καμία αφίσα από τη Νέα Δημοκρατία σε κανένα Πανεπιστήμιο. Και η ΔΑΠ θα σταματήσει να συμμετέχει σε εκλογές που αφορούν λίγους και διώχνουν τους πολλούς. Η έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών, όπου οι εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης το Σάββατο από το βήμα της ΔΕΘ και την Κυριακή προς επίρρωση όσων είχε πει έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με το ρόλο των φοιτητών: «Δεν πρέπει να ψηφίζουν για την ανάδειξη των πρυτανικών οργάνων. Δεν είναι η δουλειά των φοιτητών να μετέχουν στην διοίκηση των πανεπιστημίων».

Στο «ρυθμό Μητσοτάκη» και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος που μίλησε για μία νέα εποχή στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ – μία εποχή που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι ‘υπερήλικοι φοιτητοπατέρες’ και οι ατέρμονες αφισοκολλήσεις θα περάσουν στο παρελθόν».