218
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην ενημέρωση της Δευτέρας | ΙΝΤΙΜΕnews

Ρεβεγιόν: Αλλαγή χρόνου με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22.00

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 13:33
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην ενημέρωση της Δευτέρας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ρεβεγιόν: Αλλαγή χρόνου με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22.00

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2020, 13:33

Στις ανακοινώσεις της περασμένης Παρασκευής o κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ξεκαθαρίσει ότι διατηρείται απαγόρευση μετακινήσεων από τις 22.00 έως τις 5.00 κατά το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις.

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρχει η απαγόρευση μετακίνησης από τις 22.00 έως τις 5.00, από την Κυριακή και έως τις 7 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το ωράριο νυχτερινής απαγόρευσης και δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει», είχε δηλώσει, ενώ ερωτηθείς αν αυτό θα ισχύσει και την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αρκέστηκε να πει: «Να τηρήσουμε τα μέτρα αυτά από την Κυριακή και μετά και καθώς θα φτάνουμε στα Χριστούγεννα, θα ξαναδούμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια αφορά την παραμονή των Χριστουγέννων».

Τη Δευτέρα, ωστόσο, ο κ. Πέτσας έγινε ακόμη πιο σαφής και για το ρεβεγιόν, τονίζοντας ότι «για την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ.».

Είχε προηγηθεί η επισήμανση από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νίκο Σύψα, ότι για το φετινό ρεβεγιόν δεν πρέπει να έχουμε «καμία επίσκεψη από συγγενείς και φίλους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Του χρόνου, συμπλήρωσε, θα έχουμε καλύτερα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...