339
O Μπραντ Ραφενσπέργκερ (αριστερά) εξηγεί στο CNN πώς ο Λίντσεϊ Γκράχαμ του πρότεινε να ξεφορτωθεί ενοχλητικές επιστολικές ψήφους | Υοutube

Ρεπουμπλικανοί εναντίον… Ρεπουμπλικανού στην Τζόρτζια

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 06:45
O Μπραντ Ραφενσπέργκερ (αριστερά) εξηγεί στο CNN πώς ο Λίντσεϊ Γκράχαμ του πρότεινε να ξεφορτωθεί ενοχλητικές επιστολικές ψήφους
|Υοutube

Ρεπουμπλικανοί εναντίον… Ρεπουμπλικανού στην Τζόρτζια

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 06:45

Η ιστορία είναι η απόδειξη της φιλοσοφημένης λαϊκής ρήσης ότι η φτώχεια φέρνει γκρίνια και φαγωμάρα σε όποιο σπίτι ενσκήψει σαν κατάρα. Στην περίπτωσή μας ενέσκηψε εκλογικό αποτέλεσμα, που για κάποιους μπορεί να είναι και συνώνυμο της φτώχειας (και με την κυριολεκτική έννοιά της κιόλας).

Να τι συμβαίνει: ο Μπραντ Ραφενσπέργκερ, Ρεπουμπλικανός αξιωματούχος (υπουργός Εσωτερικών) στην τοπική κυβέρνηση της Τζόρτζια και επιβλέπων της εκλογικής διαδικασίας εκεί, μπήκε στο μάτι των υπολοίπων Ρεπουμπλικανών,οι οποίοι τον κατηγορούν ότι βοήθησε τους Δημοκρατικούς να κατακτήσουν τη νίκη στις προεδρικές εκλογές. Επειδή η ήττα πρέπει πάντα να έχει έναν «δόλιο πατέρα» και πολλά «αθώα παιδιά».

Ας λένε, όμως. Ο Ραφενσπέργκερ δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, όπως θα ήθελαν οι δύο τοπικοί γερουσιαστές, Ρεπουμπλικανοί ασφαλώς, των οποίων η τύχη παίζεται στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Ιανουάριο. Οι εν λόγω Κάλι Λόεφλερ και Ντέιβιντ Πέρντιου καίγονται για την επανεκλογή τους, αφού από αυτήν εξαρτάται η τελική επικράτηση των Ρεπουμπλικανών στο Σώμα. Ειδάλλως θα υπάρξει ισοπαλία 50 – 50.

Στις κατηγορίες των δύο ομοϊδεατών του γερουσιαστών, περί έλλειψης διαφάνειας στις εκλογές στην Τζόρτζια, ο Ραφενσπέργκερ απάντησε ότι έγιναν μεν κάποια απαράδεκτα λάθη, ωστόσο η καταμέτρηση θα επιβεβαιώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Επιπροσθέτως ο Ραφενσπέργκερ, μέσω Facebook, ανέτρεψε όλη την παραπληροφόρηση και τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του, τις οποίες εξαπέλυσαν τραμπικοί οπαδοί αλλά και μεγαλοπαράγοντες των Ρεπουμπλικανών όπως ο δικηγόρος του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι. Μίλησε ακόμη και στην εφημερίδα Washington Post και «έδωσε ξερά» τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή της Νότιας Καρολίνας Λίντσεϊ Γκράχαμ, λέγοντας ότι του πρότεινε να πετάξει στα σκουπίδια νόμιμες επιστολικές ψήφους!

Ο Ραφενσπέργκερ είπε ότι ο Γκράχαμ τον ρώτησε κατά πόσον είναι εφικτό να ξεφορτωθεί νόμιμα ψηφοδέλτια, μετά την ήττα του Τραμπ στην Πολιτεία, και ότι ο ίδιος μόλις το άκουσε αυτό έμεινε ενεός. Ο Γκράχαμ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής για τη Δικαιοσύνη, της Γερουσίας, επιβεβαίωσε τη συνομιλία, ωστόσο δήλωσε ότι οι κατηγορίες περί πιέσεων στον Ραφενσπέργκερ είναι «γελοίες».

«Εκτός από θυμωμένος, είμαι και σφόδρα απογοητευμένος» δήλωσε κατόπιν ο Ραφενσπέργκερ, δίνοντας και την πληροφορία ότι και αυτός και η σύζυγός του λαμβάνουν απειλητικές επιστολές από οπαδούς του Τραμπ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...