306
Ο 96χρονος βρετανός βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Ρέι Γούλι | Reuters

Ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης και… Γκίνες για 96χρονο δύτη

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 19:17
Ο 96χρονος βρετανός βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Ρέι Γούλι
|Reuters

Ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης και… Γκίνες για 96χρονο δύτη

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 19:17

Ελεύθερη κατάδυση στο ναυάγιο «Ζηνοβία», στη Λάρνακα, έκανε το Σάββατο το απόγευμα ο Ρέι Γούλι, 96 χρόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, δύτης και βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος έχει πλέον καταχωριστεί στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο.

Με την ευκαιρία των 96ων γενεθλίων του, ο Γούλι έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, που μάλιστα κατείχε ο ίδιος, αφού καταδύθηκε σε βάθος 42,5 μέτρων και έμεινε στο βυθό για 48 λεπτά.

Το καλοκαίρι του 2018, ο Βρετανός είχε καταδυθεί σε βάθος 40.6 μέτρων και έμεινε στο βυθό για 45 λεπτά.

Mαζί με τον Γούλι, στο ναυάγιο του «Ζηνοβία», το οποίο βυθίστηκε τον Ιούνιο του 1980 και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα σημεία κατάδυσης στη Μεσόγειο, καταδύθηκαν 57 ακόμα δύτες από διάφορες καταδυτικές σχολές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Ολα «ΟΚ» για τον Ρέι Γούλι που το λέει ακόμη η καρδιά του…

Μετά την κατάδυση οι 57 δύτες, οι φίλοι του και πολλοί δημοσιογράφοι από την Κύπρο και το εξωτερικό, επέστρεψαν στη στεριά όπου έκοψαν μια τεράστια τούρτα γενεθλίων για τα γενέθλια του Γούλι.

Ο 96χρονος στις δηλώσεις του εξέφρασε ευχαριστίες στους 57 συνολικά δύτες που καταδύθηκαν μαζί του, κάτι που όπως εξήγησε «είναι ασυνήθιστο αφού συνήθως στις καταδύσεις έχεις μόνο ένα άτομο μαζί σου».

Ο 96χρονος και ένας ακόμη δύτης κρατούν ένα πάνινο πλακάτ με την επιβεβαίωση του ρεκόρ

Ο Γούλι, μόνιμος κάτοικος Λεμεσού τα τελευταία χρόνια, εξέφρασε ακόμα την ελπίδα του χρόνου να είναι καλά στην υγεία του, ώστε να καταφέρει να καταδυθεί και πάλι μαζί με τους φίλους του στο ίδιο ναυάγιο.

«Τα αγαπημένα μου μέρη για κατάδυση στην Κύπρο είναι το Λατσί, το Ακρωτήρι και κάποια άλλα σημεία στη Λεμεσό όπου βρίσκονται ναυάγια», είχε δηλώσει στο παρελθόν σε κυπριακά ΜΜΕ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...