172
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον ευρωπαίο αξιωματούχο | Menelaos Myrillas / SOOC

Ρέγκλινγκ προς Τσίπρα: «Καιρός να συζητήσουμε για ανάπτυξη»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 15:43
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον ευρωπαίο αξιωματούχο
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ρέγκλινγκ προς Τσίπρα: «Καιρός να συζητήσουμε για ανάπτυξη»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 15:43

Η οικονομία και το Μεσοπρόθεσμο αλλά και το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

O κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις σημαντικές και παράλληλες εξελίξεις τόσο στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ όσο και στο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή.

Παραλλήλισε μάλιστα τις εξελίξεις με σκάκι όπου ένας παίκτης αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα.

Ακόμη εξέφρασε την ελπίδα πως, όπως υπήρξε αίσια έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα, θα υπάρξουν αντίστοιχες και την επόμενη εβδομάδα (Eurogroup) για την ελληνική οικονομία μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια.

Από την πλευρά του ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά και για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ειδικά για την ελληνική οικονομία και τα αποτελέσματά της είπε πως είναι πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα αποτελεί την πέμπτη επιτυχία της Ευρωζώνης, όπως ανέφερε. «Εχετε κάνει πολλή δουλειά από την πλευρά σας» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και τόνισε πως πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...