213
Ο Ραούλ Κάστρο ντυμένος με τη στρατιωτική του στολή μιλά μπροστά στον τάφο του αδελφού του Φιντέλ | Reuters

Ραούλ Κάστρο: «Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον δρόμο της σύγκρουσης με την Κούβα»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 10:49
Ο Ραούλ Κάστρο ντυμένος με τη στρατιωτική του στολή μιλά μπροστά στον τάφο του αδελφού του Φιντέλ
|Reuters

Ραούλ Κάστρο: «Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον δρόμο της σύγκρουσης με την Κούβα»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2019, 10:49

Να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία τους κάλεσε τους Κουβανούς ο Ραούλ Κάστρο και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν επιστρέψει στην πολιτική της αντιπαράθεσης με την Κούβα.

«Για μια ακόμα φορά, η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι στον δρόμο της αντιπαράθεσης με την Κούβα και παρουσιάζει την ειρηνική μας χώρα ως απειλή στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του κομμουνιστικού κόμματος της χώρας, μιλώντας μπροστά στον τάφο του αδελφού του, Φιντέλ Κάστρο, στην 60ή επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης.

«Για μία ακόμα φορά, θέλουν να κάνουν την Κούβα υπεύθυνη για όλα τα δεινά στην περιοχή», είπε ο Ραούλ Κάστρο, ενώ τόνισε ότι «η επανάσταση δεν έχει γεράσει».

Ο Ραούλ Κάστρο κατηγόρησε επίσης, την «ακροδεξιά» στη Φλόριντα, όπου διαμένουν πολλοί Κουβανοί εξόριστοι, ότι καθοδηγεί την αμερικανική πολιτική εναντίον της Κούβας.

«Επαναλαμβάνω τη θέλησή μας να συνυπάρξουμε πολιτισμένα, παρά τις διαφορές μας, σε μία σχέση ειρήνης, σεβασμού και κοινής ωφέλειας με τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Κούβας.

Το 2006, ο Ραούλ Κάστρο διαδέχθηκε τον αδελφό του στην προεδρία της χώρας, την οποία παρέδωσε στον Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ τον Απρίλιο του 2018.

Οι σχέσεις της Κούβας με τις ΗΠΑ βελτιώθηκαν αισθητά στη διάρκεια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέφερε περιοριστικά μέτρα που είχε καταργήσει ο προκάτοχός του, ακυρώνοντας τη συμφωνία για εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...