196
| Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ράλι» στο Χρηματιστήριο και αποκλιμάκωση στα ομόλογα έφερε η προκήρυξη εκλογών

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 13:54
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ράλι» στο Χρηματιστήριο και αποκλιμάκωση στα ομόλογα έφερε η προκήρυξη εκλογών

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 13:54

Με ισχυρή άνοδο άνοιξε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο στην Αθήνα, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων αποκλιμακώνονται ραγδαία. Οι επενδυτές φαίνεται ότι αντιδρούν θετικά στην ευρεία νίκη της ΝΔ στην κάλπη των ευρωεκλογών και –όπως φαίνεται- στην προοπτική εθνικών εκλογών σε ένα μήνα.

Στις 13:30 ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν στις 774,08 μονάδες  καταγράφοντας άνοδο 5,75%. Ο τζίρος ήταν στα 97 εκατ. ευρώ.

Ισχυρά είναι τα κέρδη του τραπεζικού δείκτη που εκτοξεύτηκε στο +9% πάνω από τις 650 μονάδες με επιμέρους μετοχές όπως η Πειραιώς και η Alpha Bank να καταγράφουν διψήφια άνοδο.

Στο «πάρτι» μετέχουν και μετοχές όπως αυτή της ΔΕΗ, της Βιοχάλκο, ο ΟΛΠ, ο Μυτηλναίος και ο Ελλάκτωρ.

Παράλληλα, τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, πολύ κοντά στο 3%, με τους επενδυτές να εμφανίζονται θετική προς την προοπτική μίας νέας κυβέρνησης και ενός σταθερού πολιτικού σκηνικού την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών.

Παράλληλα, θετικά αποτιμάται και το ότι τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα συγκράτησαν τις απώλειες τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μετά το μεσημέρι η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ήταν στο 3,005% ή πτώση της τάξης του 10,6% από την Παρασκευή, επίπεδα που είχαμε να δούμε από το μακρινό 2005.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...