317
Ο Γιάννης Ραγκούσης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το επεισόδιο στο Γκάζι | INTIMEnews

Ραγκούσης καταγγέλλει Χρυσοχοΐδη: «ρουσφετολογικός αρμός εξουσίας οι ειδικοί φρουροί»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 14:27
Ο Γιάννης Ραγκούσης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το επεισόδιο στο Γκάζι
|INTIMEnews

Ραγκούσης καταγγέλλει Χρυσοχοΐδη: «ρουσφετολογικός αρμός εξουσίας οι ειδικοί φρουροί»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 14:27

Στη Βουλή ήρθε η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού δύο ανδρών της ΔΙΑΣ από μπράβους νυχτερινού μαγαζιού στο Γκάζι (εδώ). Στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος υπογράμμισε ότι το περιστατικό δεν είχε καμία σχέση με την υπηρεσιακή δραστηριότητα των δύο ειδικών φρουρών, αλλά συνέβη εκτός υπηρεσίας κατά τη διάρκεια νυχτερινής εξόδου τους.

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Οικονόμου, για το επεισόδιο διενεργείται Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι δύο ειδικοί φρουροί.

«Ποτέ δεν υπήρξε άρνηση από την κυβέρνηση να διασαφηνιστεί οποιοδήποτε περιστατικό», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, ενημερώνοντας ότι σε  βάρος του ειδικού φρουρού του οποίου εκπυρσοκρότησε το όπλο κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, έχει σχηματιστεί δικογραφία που επεκτάθηκε και για τον άλλο ειδικό φρουρό.

Από την πλευρά του, ο τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στηλίτευσε την απουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την Βουλή, τον κατηγόρησε για την απόφασή του γνα επαναφέρει «αποτυχημένους και επικίνδυνους» -όπως είπε-  για την ασφάλεια των πολιτών θεσμούς, όπως αυτός των ειδικών φρουρών.

«Στερήσατε το δικαίωμα από χιλιάδες παιδιά που ονειρεύονται να προσληφθούν στην ΕΛΑΣ μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και με αναξιοκρατική διαδικασία προσλάβατε ρουσφετολογικά 1.500 ειδικούς φρουρούς», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας τον θεσμό των ειδικών φρουρών «ρουσφετολογικό αρμό εξουσίας» και ισχυριζόμενος ότι οι εν λόγω  προσλήψεις δεν υπάγονται στο ΑΣΕΠ.

«Με δυο τρεις μήνες εκπαίδευση τούς στέλνετε στο δρόμο και κρατάνε στα όπλα και πάνε στα μπαρ;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας μάλιστα παραιτήσεις για το περιστατικό:

«Είχε το υπηρεσιακό του όπλο και είχε πάει για διασκέδαση στα μπαρ που πηγαίνουν τα παιδιά του ελληνικού λαού να διασκεδάσουν […] Και δεν έχει παραιτηθεί κανείς σας γι’ αυτήν την κατάσταση;» είπε απευθυνόμενος στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...