555
Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, με τη φωτιά να έχει πάρει διαστάσεις εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή | ΥοuTube

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Πικέρμι – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2025, 15:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/07/2025 20:06
Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, με τη φωτιά να έχει πάρει διαστάσεις εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή
|ΥοuTube

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Πικέρμι – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2025, 15:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/07/2025 20:06

Σε φάση ύφεσης έχει μπει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Ραφήνα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο και κλιμάκιά της επιχειρούν για να σβήσουν κατά τόπους εστίες.

Τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ έχουν καεί και αυτοκίνητα από τη φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Ραφήνα και επεκτάθηκε προς το Πικέρμι και τα Σπάτα. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση Τροχαίας κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Πικερμίου. Παραμένει σε ισχύ η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αρίωνος από το ύψος της Λ. Μαραθώνος.

Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε 51απεγκλωβισμούς, ενώ από τους οικισμούς απομακρύνθηκαν πάνω από 300 κάτοικοι, ενώ στο σημείο επιχειρούν 170 πυροσβέστες, με 48 οχήματα και δασοκομάντος, ενώ 17 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού.

Τι προηγήθηκε

Με δεδομένη την έκταση της φωτιάς, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, συγκάλεσε διυπουργική-συντονιστική σύσκεψη. «Είναι μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά σε μεικτή περιοχή με δάσος και σπίτια, χρειάζεται να είμαστε σε διαρκή συναγερμό και να μην εφησυχάζουμε», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στη σύσκεψη, πρώτη προτεραιότητα ετέθη η άμεση προστασία των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση και ενδυνάμωση της επιχειρησιακής δράσης.

Με δεδομένο ότι η πυρκαγιά ανέπτυξε γρήγορα δυναμική παρά την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα μέσω του 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο και Ήμερος Πεύκος, προς ασφαλή κατεύθυνση.

Το ΕΚΑΒ έχει αναπτύξει στην περιοχή 2 ασθενοφόρα και 2 μοτοσικλέτες άμεσης επέμβασης, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται τα εφημερεύοντα νοσοκομεία Γεώργιος Γεννηματάς, Σωτηρία, Ιπποκράτειο και Ερυθρός Σταυρός, καθώς και τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης, Σπάτων και Ραφήνας. Τέλος, σε ετοιμότητα βρίσκεται το Λιμενικό, ενώ έχει γίνει ανακατεύθυνση των επιβατικών οχηματαγωγών με προορισμό το Λιμάνι της Ραφήνας προς το λιμάνι του Λαυρίου.

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, συνολικά 51 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας και του Πικερμίου, και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ συνολικά έχουν απομακρυνθεί πάνω από 300 πολίτες.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η φωτιά φούντωσε μέσα σε λίγα λεπτά και γι΄ αυτό αποφασίστηκε το κλείσιμο της Μαραθώνος, από τη συμβολή της με την οδό Φλέμινγκ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ραφήνα.

Ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδως, Δημήτρης Μάρκου, ανέφερε ότι το πύρινο μέτωπο είναι «πολύ μεγάλο και πολλαπλό».

Εικόνα

Προηγήθηκαν διαδοχικά μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στις περιοχές Αγία Κυριακή, Eτος Στέκο και Ήμερος Πεύκος.

Συνεχείς οι ρίξεις από τα πυροσβεστικά, με τις δυνάμεις συνεχώς να ενισχύονται (ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME news)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...