167
Εμανουέλ Μακρόν και Ολαφ Σολτς στο πρώτο τους τετ α τετ σε Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες | John Thys/Pool via REUTERS

Πυρηνική ενέργεια ή φυσικό αέριο; Το τανγκό του Μακρόν με τον Σολτς

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 10:13
Εμανουέλ Μακρόν και Ολαφ Σολτς στο πρώτο τους τετ α τετ σε Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες
| John Thys/Pool via REUTERS

Πυρηνική ενέργεια ή φυσικό αέριο; Το τανγκό του Μακρόν με τον Σολτς

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 10:13

Είναι μια δύσκολη ισορροπία στην ακόμα πιο δύσκολη πορεία προς την πράσινη ανάπτυξη εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Τι θα κάνει η Ευρώπη;

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, ότι η κυβέρνησή του και αυτή της Γερμανίας υπό τον Ολαφ Σολτς θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να εξευρεθεί συμβιβασμός για το εάν η ΕΕ θα χαρακτηρίζει πράσινες επενδύσεις έργα για την κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων που βασίζονται στην πυρηνική ενέργεια και στο φυσικό αέριο.

Το Παρίσι θέλει να προσελκύσει «πράσινη» χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών στη Γαλλία.

Από την άλλη, η Γερμανία έχει μπει στον δρόμο για να κλείσει τα εργοστάσιά της που βασίζονται στην πυρηνική ενέργεια και προτιμά να στραφεί στο φυσικό αέριο, ορυκτό καύσιμο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με τον καγκελάριο της Γερμανίας, τον Ολαφ Σολτς, ότι η απόφαση για το ζήτημα, τη λεγόμενη πράσινη ταξινομία, θα δημοσιοποιηθεί σύντομα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News