236
Ο χάρτης που παρουσίαζε πυραύλους να έχουν εκτοξευθεί από το Καλίνινγκραντ προς τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες | Channel One

Πυρηνική απειλή από ρωσική εκπομπή: «Σε 202 δευτερόλεπτα το Λονδίνο δεν θα υπάρχει»

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2022, 14:48
Ο χάρτης που παρουσίαζε πυραύλους να έχουν εκτοξευθεί από το Καλίνινγκραντ προς τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
|Channel One

Πυρηνική απειλή από ρωσική εκπομπή: «Σε 202 δευτερόλεπτα το Λονδίνο δεν θα υπάρχει»

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2022, 14:48

Αίσθηση έχει προκαλέσει εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης, η οποία παρουσίασε προσομοίωση από ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση της Ρωσίας σε τρεις πρωτεύουσες της Ευρώπης, τονίζοντας μάλιστα πως «δεν θα υπάρξουν επιζώντες από αυτή».

Οι οικοδεσπότες της εκπομπής «60 Minutes» του Channel One, μετέδωσαν ότι το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο δυνητικά θα μπορούσαν να πληγούν μέσα σε 200 δευτερόλεπτα από την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων, την ώρα που οι εντάσεις αυξάνονται εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ, διερωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν η Ρωσία εκτόξευε πυρηνικά όπλα εναντίον της Βρετανίας, λέγοντας ότι «ένας πύραυλος Sarmat να πέσει και τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν πια».

Μάλιστα επέμεινε πως «το έλεγε σοβαρά», με έναν οικοδεσπότη να σχολιάζει πως και η Βρετανία διαθέτει πυρηνικά όπλα και πως «κανείς δε θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο».

Στη συνέχεια, στην τηλεόραση προβλήθηκε ένας χάρτης που παρουσίαζε πυραύλους να έχουν εκτοξευθεί από το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας, Λιθουανίας και Βαλτικής Θάλασσας προς τις τρεις ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα με την προσομοίωση, οι πύραυλοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο Βερολίνο σε 106 δευτερόλεπτα, στο Παρίσι σε 200 δευτερόλεπτα και στο Λονδίνο σε 202 δευτερόλεπτα.

Να σημειωθεί πως η Βρετανία και άλλα δυτικά έθνη, συνεχίζουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ Ρίτσαρντ Σέριφ, προειδοποίησε πως η Δύση πρέπει να «προετοιμαστεί για ένα χειρότερο σενάριο πολέμου με τη Ρωσία στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News