389
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία του Στόλτενμπεργκ | kinimaallagis.gr

Επίθεση Ανδρουλάκη σε Στόλτενμπεργκ: Ο Ερντογάν μιμείται τον Πούτιν, εσύ τον Πόντιο Πιλάτο

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 12:40
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία του Στόλτενμπεργκ
|kinimaallagis.gr

Επίθεση Ανδρουλάκη σε Στόλτενμπεργκ: Ο Ερντογάν μιμείται τον Πούτιν, εσύ τον Πόντιο Πιλάτο

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 12:40

Tην πολιτική των ίσων αποστάσεων που υιοθετεί ο Γενς Στόλτενμπεργκ έναντι των τουρκικών προκλήσεων καταδίκασε την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης, φτάνοντας στο σημείο να περιγράψει τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ως «Πόντιο Πιλάτο» –όλα αυτά κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, με προσκεκλημένο τον νορβηγό επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αντιπαρέβαλε την καθαρή ελληνική στάση υποστήριξης της Ουκρανίας έναντι της τήρησης ίσων αποστάσεων του Γενς Στόλτενμπεργκ στις προκλήσεις της Αγκυρας.

«Αν αφήσουμε τους αυταρχικούς αναθεωρητές ηγέτες να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, τότε οδηγούμαστε σε καταστροφικές μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όπως είπατε στην πρωτολογία σας. Και συμφωνούμε απόλυτα. Εμείς πήραμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και στηρίξαμε τον ουκρανικό λαό έμπρακτα με την αποστολή βοήθειας. Όμως υπάρχει μια χώρα στη νατοϊκή συμμαχία, η οποία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία κρατώντας μια αμφιλεγόμενη στάση. Η χώρα αυτή είναι η Τουρκία και μάλιστα ο πρόεδρος της μιμείται τον αναθεωρητισμό και τον αυταρχισμό του Πούτιν» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Οπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στον Στόλτενμπεργκ, «ο Ερντογάν συχνά μιλά κατά της Συνθήκης της Λωζάνης και μάλιστα φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί ευθέως ακόμη και την εθνική μας κυριαρχία. Παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο με πρόσφατο παράδειγμα τις παράνομες δραστηριότητες στα Βαρώσια. Ενώ υποδύεται τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, υπονομεύει το κράτος δικαίου με θύματα χιλιάδες πολίτες στο εσωτερικό της χώρας του. Κάθε μέρα έχουμε μια σκληρή δήλωση πολεμικού χαρακτήρα εις βάρος της Ελλάδας. Μάς προκαλεί εντύπωση που δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο!».

» Πολλές φορές οι δηλώσεις σας ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού ως δηλώσεις Πόντιου Πιλάτου. Και κάτι τελευταίο. Λέτε ότι είναι αναγκαίο τα ευρωπαϊκά κράτη να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες επενδύσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων για να ενισχύσουν την άμυνά τους απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους. Στην Ελλάδα, μολονότι περάσαμε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση και είναι αναγκαίο να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος και σε υποδομές για να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και να χαραχθεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία, υπογράψαμε πολύ μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Κι όμως, δεν έχουμε δει την έμπρακτη αλληλεγγύη σας ούτε ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα απαντούσαν στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος διατηρεί και την ιδιότητα του ευρωβουλευτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News