Στιγμιότυπο από πρόσφατη προβολή στην αίθουσα Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του φεστιβάλ, με όλα τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό | Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Επικαιρότητα

Πώς θα διεξαχθεί το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Τα τρία σενάρια

Τη στιγμή που τα δεδομένα για τον κορονοϊό αλλάζουν καθημερινά και επηρεάζουν και τις κινηματογραφικές αίθουσες, οι αρμόδιοι της διοργάνωσης προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο
Protagon Team

Τρία διαφορετικά σενάρια για τη διεξαγωγή του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου, έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιοι, καθώς όλα εξαρτώνται από τις… διαθέσεις του κορονοϊού εκείνες τις ημέρες.

Ετσι, φέτος, προβλέπεται η προβολή ταινιών και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Ιωάννινα, Ηράκλειο), αν βέβαια είναι ανοιχτές οι αίθουσες, όπως και διαδικτυακά, με ένα μικρό αντίτιμο που θα καταβάλλουν οι θεατές.

Τα τρία σενάρια αναλυτικά:

Σενάριο 1

Στην περίπτωση που όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες θα είναι ανοιχτές στην Ελλάδα:

Αυτοκόλλητη ετικέτα για την τήρηση των αποστάσεων στο Ολύμπιον

Σενάριο 2

Στην περίπτωση που ισχύει γενικό lockdown ή lockdown στη Θεσσαλονίκη ή στην περίπτωση που οι κινηματογραφικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης είναι κλειστές (αλλά ανοιχτές στην υπόλοιπη χώρα):

Σενάριο 3

Σε περίπτωση που οι κινηματογραφικές αίθουσες είναι ανοιχτές στη Θεσσαλονίκη, αλλά οι αίθουσες είτε στην Αθήνα είτε στα Ιωάννινα είτε στο Ηράκλειο, είτε και στις τρεις πόλεις είναι κλειστές:

Πάντως, και στα τρία σενάρια, πρωταρχικό μέλημα του φεστιβάλ είναι η υποστήριξη της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας. Η Αγορά, το αναπτυξιακό τμήμα του φεστιβάλ, θα αξιοποιήσει τα εργαλεία και την εμπειρία της και θα σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες με δράσεις, workshops, πρωτοβουλίες και νέα βραβεία. Οι βασικές ενέργειες της Αγοράς, στην οποία η ελληνική παρουσία είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, θα γίνουν διαδικτυακά. Αναλυτικά θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Αγοράς την επόμενη εβδομάδα.

Το φεστιβάλ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υγειονομικές αρχές, το υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.