242
Αριστερά, η Κάμαλα Χάρις κατά την ορκωμοσία της. Δεξιά, η... πρόεδρος Λίζα Σίμπσον | Reuters/YouTube/CreativeProtagon

Πώς οι Σίμπσονς προέβλεψαν (και) τα ρούχα της Κάμαλα Χάρις

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 22:58
Αριστερά, η Κάμαλα Χάρις κατά την ορκωμοσία της. Δεξιά, η... πρόεδρος Λίζα Σίμπσον
|Reuters/YouTube/CreativeProtagon

Πώς οι Σίμπσονς προέβλεψαν (και) τα ρούχα της Κάμαλα Χάρις

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 22:58

Κάποτε είχαμε τις προφητείες και τις σιβυλλικές αναφορές για το μέλλον που μας περιμένει. Σήμερα, αρκεί να ξαναβάλουμε τα παλιά επεισόδια των Simpsons και μπορεί να το δούμε μπροστά μας να κάνει ένα πέρασμα.

Πριν από 20 χρόνια, το 2000, η Λίζα Σίμπσον, η μεγάλη κόρη της οικογένειας, σε ένα επεισόδιο-φαντασίωση για το μέλλον, είχε αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ. Η εμφάνισή της, με ένα μοβ ταγιέρ και κόσμημα στον λαιμό, έμοιαζε εκπληκτικά με της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις κατά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν αυτό που έλεγε η πρόεδρος Λίζα στους συμβούλους της μόλις ανέλαβε: «Όπως γνωρίζετε, έχουμε κληρονομήσει μια τεράστια οικονομική κρίση από τον πρόεδρο Τραμπ».

Ενδιαφέρουσα πρόβλεψη είχε γίνει και στην ταινία των Σίμπσονς από το 2007, ανέφερε το CNN. Εκεί ο Τομ Χανκς εμφανιζόταν να λέει ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χάσει την αξιοπιστία της, οπότε δανείζεται ένα μέρος από τη δική μου. Εάν επιλέξετε μια κυβέρνηση για να εμπιστευτείτε, γιατί όχι αυτή;».

Πολλοί θυμήθηκαν αυτή τη μικρή εμφάνιση επειδή ο Χανκς παρουσίασε την εικονική συναυλία για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, η οποία έγινε τηλεοπτικά λόγω covid-19.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Σίμπσον προβλέπουν το μέλλον, όχι μόνο το πολιτικό, αλλά και το κοινωνικό και το τεχνολογικό.

Από την προεδρία Τραμπ, στα έξυπνα ρολόγια και στην εξαγορά της 20th Century Fox από την Disney, η πενταμελής οικογένεια και ο περίγυρός της μοιάζει να τα έχουν πει και να τα έχουν σκεφτεί όλα, χάρη φυσικά στους δαιμόνιους σεναριογράφους της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...