533
Η ερμηνεία του Μπάλντουιν ως Τραμπ έγραψε τηλεοπτική ιστορία | Saturday Night Live

Γιατί ο Αλεκ Μπάλντουιν χαρίζει το βραβείο του στον Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 19:11
Η ερμηνεία του Μπάλντουιν ως Τραμπ έγραψε τηλεοπτική ιστορία
|Saturday Night Live

Γιατί ο Αλεκ Μπάλντουιν χαρίζει το βραβείο του στον Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 19:11

Η τελετή απονομής των βραβείων EMMY, την περασμένη Κυριακή, είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή έναν απόντα. Τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως συνέβη και στα Οσκαρ κυριάρχησε στις δηλώσεις των ηθοποιών αλλά και στα βραβεία. Ολοι σχεδόν είχαν να πουν ένα «καλό λόγο» για τον πρόεδρο που διχάζει την Αμερική, αλλά η βράβευση του Αλεκ Μπάλντουιν ως καλύτερου κωμικού ηθοποιού για το πρόγραμμα Saturday Night Live ήταν η μεγάλη στιγμή της βραδιάς. Ο Μπάλντουιν, που στη σατιρική εκπομπή όπου πρωταγωνιστεί υποδύεται και παρωδεί τον αμερικανό πρόεδρο, έλαβε το βραβείο λέγοντας: «Κύριε πρόεδρε αυτό το βραβείο είναι δικό σας».

«Η ζωή κάθε ανθρώπου είναι ένα ταξίδι, το δικό μου είναι πιο ιδιωτικό από εκείνο ενός προέδρου αλλά νομίζω, ως ηθοποιός και ως πολίτης, έχω το δικαίωμα να σατιρίζω εκείνον που έγινε πρόεδρος της χώρας μου, παρότι κανείς από τους φίλους μου δεν παραδέχεται ότι τον ψήφισε» δήλωσε ο αμερικανός ηθοποιός με χιούμορ μετά τη βράβευσή του στον ανταποκριτή της Corriere della Sera.

EMMYS
Ο Αλεκ Μπάλντουιν με το βραβείο Emmy στα χέρια του. «Ο Τραμπ ανακυκλώνει τον εαυτό του» σχολίασε μετά τη βράβευσή του (Reuters/MARIO ANZUONI)

«Ξαναλέω με πίκρα ότι εξελέγη πρόεδρος και μολονότι μιλά και τουιτάρει πολύ, οι λέξεις του επιβεβαιώνουν τη μανιώδη συνήθειά του να ψεύδεται. Αν ως σήμερα δεν παρακολουθούσε το Saturday Night Live τον εκλιπαρώ να το κάνει. Ισως καταλάβει ότι η σάτιρα είναι ένα καλλιτεχνικό είδος με μεγάλη σημασία καθώς απαιτεί από την αρχαιότητα ως σήμερα ευφυΐα και προετοιμασία σε πολλούς τομείς. Ο Τραμπ περισσότερο από κάθε άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ προσφέρει σε κάθε ομιλία του τόσα πολλά σημεία για κριτική. Ο ίδιος ασφαλώς μπορεί κάλλιστα να θεωρεί ότι οι μιμήσεις μου είναι απαίσιες, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω να κάνω ό,τι μπορώ για να αναδεικνύω τις «πατάτες» ενός προέδρου για τον οποίο παιδιά, άνδρες και γυναίκες, μειονότητες και πλειοψηφίες συνεχίζουν να παρελαύνουν με πανό που αναγράφουν “δεν είναι ο δικός μου πρόεδρος”».

https://www.youtube.com/watch?v=iOWr8PYsoc4

Παρότι απογοητευμένος ο Μπάλντουιν παραμένει πολίτης που πιστεύει στα δημόσια και ιδιωτικά δικαιώματα, αλλά όπως λέει αυτό δεν ισχύει για όλους. «Πολλοί Αμερικανοί απογοητευμένοι από τη σημερινή κατάσταση εγκαταλείπουν την ενασχόληση με τα κοινά. Εγώ λέω “ναι” στο πάθος για τη δικαιοσύνη, “όχι” σε κάθε τείχος, διακηρύττω την πίστη στη δημοκρατία και στην ελευθερία. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να αγωνιστούμε».

«Είναι αλήθεια ότι όταν οι ηθοποιοί πεθαίνουμε δεν θυμόμαστε τις πολιτικές αποφάσεις του Κογκρέσου , αλλά ένα τραγούδι, μια φράση από ένα βιβλίο, έναν αγαπημένο πίνακα. Αλλά αυτό που κάνουμε και λέμε με τις λέξεις και τη δημόσια εικόνα μας έχει μία αξία. Το να εκτιμάς το χιούμορ προϋποθέτει ευφυΐα, κάτι που δεν διαθέτει ο πρόεδρος. Το να κάνεις το κοινό να γελά με την καρικατούρα ενός προέδρου είναι ταυτόχρονα μία ήττα που είναι δύσκολο να αποδεχτεί και μία νίκη που δεν παρηγορεί όσους δεν ψήφισαν τον Τραμπ και όσους σήμερα δεν τον αποδέχονται. Η σάτιρα στις ΗΠΑ αναζωογονήθηκε χάρη σε έναν πρόεδρο που ξεπερνά την παρωδία του. Ο Τραμπ ανακυκλώνει τον εαυτό του αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω στην πραγματική ανακύκλωση, εκείνη που αφορά τα σκουπίδια και το περιβάλλον και δεν έχω χάσει την ελπίδα μου στην Αμερική που δεν έχει παρακμάσει» κατέληξε ο αμερικανός ηθοποιός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...